Kukuruz je dobar izvor energije, a poboljšava i rad crijeva; isprobajte ovaj recept s bijelim kukuruzom
Sastojci:
400 g bijelog kukuruznog brašna
10 g praška za pecivo
1/2 žličice himalajske soli
2 jušne žlice maslinova ulja
1/2 dl vode
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 170 °C.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U vodu ulijte ulje i malo-pomalo dodajte suhoj smjesi.
Tijesto ne smije biti tvrdo. Ako bude trebalo više vode, slobodno je dodajte.
Smjesu stavite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 170 °C, otprilike 35 minuta.
Ispečeni kruh ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a potom ga izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i stavite na rešetku da se ohladi.
artinfo.ba | TM