× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

bread

 

Banana bread može poslužiti kao doručak, međuobrok i desert. Danas vam pišemo vrlo jednostavan recept  za ovu ukusnu poslasticu!

 

U popisu namirnica su orasi, ali vi možete koristiti i bademe i lješnjake ili ih zamijeniti komadićima čokolade, grožđicama, dodati cimet... Osmislite verziju koja najbolje odgovara vama i vašim ukućanima!

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 banane
  • 50 g nasjeckanih oraha


Priprema:

  1. Izmiksajte šećer s maslacem i dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje. 
  2. U glatku smjesu  ubacite prosijano brašno, sodu i sol i nastavite miješati drvenom žlicom. 
  3. Na kraju dodajte komadiće banane (ili potpuno zgnječene) i orahe. 
  4. Smjesu premjestite u kalup premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
  5. Pečenje će trajati otprilike sat vremena, ovisno o vašoj pećnici, a znat ćete da je kruh gotov kad čačkalica kojom ste proboli sredinu izađe čista.
  6. Ohladite banana bread prije serviranja. 


artinfo.ba | TM

 

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

bread

 

Banana bread može poslužiti kao doručak, međuobrok i desert. Danas vam pišemo vrlo jednostavan recept  za ovu ukusnu poslasticu!

 

U popisu namirnica su orasi, ali vi možete koristiti i bademe i lješnjake ili ih zamijeniti komadićima čokolade, grožđicama, dodati cimet... Osmislite verziju koja najbolje odgovara vama i vašim ukućanima!

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 banane
  • 50 g nasjeckanih oraha


Priprema:

  1. Izmiksajte šećer s maslacem i dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje. 
  2. U glatku smjesu  ubacite prosijano brašno, sodu i sol i nastavite miješati drvenom žlicom. 
  3. Na kraju dodajte komadiće banane (ili potpuno zgnječene) i orahe. 
  4. Smjesu premjestite u kalup premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
  5. Pečenje će trajati otprilike sat vremena, ovisno o vašoj pećnici, a znat ćete da je kruh gotov kad čačkalica kojom ste proboli sredinu izađe čista.
  6. Ohladite banana bread prije serviranja. 


artinfo.ba | TM

 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više