Banana bread može poslužiti kao doručak, međuobrok i desert. Danas vam pišemo vrlo jednostavan recept za ovu ukusnu poslasticu!
U popisu namirnica su orasi, ali vi možete koristiti i bademe i lješnjake ili ih zamijeniti komadićima čokolade, grožđicama, dodati cimet... Osmislite verziju koja najbolje odgovara vama i vašim ukućanima!
Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g glatkog brašna
- 1 žličica sode
- ½ žličice soli
- 100 ml kiselog vrhnja
- 2 banane
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
- Izmiksajte šećer s maslacem i dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje.
- U glatku smjesu ubacite prosijano brašno, sodu i sol i nastavite miješati drvenom žlicom.
- Na kraju dodajte komadiće banane (ili potpuno zgnječene) i orahe.
- Smjesu premjestite u kalup premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
- Pečenje će trajati otprilike sat vremena, ovisno o vašoj pećnici, a znat ćete da je kruh gotov kad čačkalica kojom ste proboli sredinu izađe čista.
- Ohladite banana bread prije serviranja.
artinfo.ba | TM