ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

56405441_2070911649671950_5254004317483958272_n.jpg

9796782.jpg

 

Velika čast ukazana je hrvatskom nogometu, naime, posljednji derbi HNL-a pratio je izaslanik BBC-a, britanske javne televizije...

Sve što je doživio na tom specifičnom događaju protekle srijede zabilježio je u tekstu objavljenom na internetskom portalu te velike TV kuće.

Novinar Daniel Storey, između ostalog, zapisao je sljedeće:

- Na stolu udaljenom 180 metara, čaša vode trese se kao u onoj poznatoj sceni u Jurskom parku. Poljud je izgrađen blizu tektonskog rasjeda, a stadion je tako da izdrži potres, no Hajdukovi navijači testiraju tu teoriju. Stadion se trese - pa nastavlja:

- Na dijelu sjeverne tribine počinje bakljada, sjedalice su spaljene. Svi se ponašaju kao da je riječ o uobičajenoj stvari. Dobrodošli na hrvatski vječni derbi.

Storey se zatim osvrnuo na sudjelovanje Hajduka i Dinama u ligi bivše države, a primijetio je i jednu zanimljivu stvar općeći s Hajdukovim navijačima na Starom placu prije utakmice:

- Hrvatska je jako centralizirana država i mnogi se ljudi sele u glavni grad. Split i obala se osjećaju zapostavljenima. Split se nekad osjećao inferiorno bivšem glavom gradu Jugoslavije Beogradu, a sada istu gorčinu osjeća prema Zagrebu

Novinar je dobro obaviješten i o slučaju sa Zdravkom Mamićem, ali i činjenici da je Hajduk 14 godina bez naslova prvaka te šest godina bez ikakvog trofeja.

Veći dio teksta Storey je posvetio načinu na koji se Hajduk doživljava u Dalmaciji. Novinar primjećuje da je u gradu i okolici svaki slobodan prostor na zidovima ukrašen Hajdukovim grbom ili sličnim grafitom...

- VIše od 25% dionica je u rukama pojedinačnih navijača koji ih prenose s generacije na generaciju i s planom da udjel povećaju na više od 50% - prepoznaje način vlasničkog ustrojstva u klubu, ali ne zalazi dublje u tu priču.

Osim toga, Storey je naglasio i informaciju da je Torcida najstarija navijača skupina u Europi, a zatim taj dio izvješća zaključio na sljedeći način:

- Hajduk je protuotrov, svjetionik, religija. Jedina socijalna institucija koje je još istinski njihova. Klub u vlasništvu naroda.

 

 

sportklub.hr

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17