• Pile

sportasi busovace 2019

Već tradicionalno, početkom kalendarske godine, Sportski savez općine Busovača proglašava najbolje sportaše i sportašice, sportske ekipe, sportske djelatnike za proteklu godinu.

I ove godine nagrade su dodijeljene u prepunoj dvorani kina "Theatar" u Busovači, a nagrade su podijelili: Jozo Laštro, predsjednik, Kasim Hajdarević, dopredsjednik i Miodrag Vujović, tajnik Sportskog saveza Busovača te za najbolje pored navedenih i Mirjana Plavčić i Amela Lolić.

Najbolja sportska ekipa je Šahovski klub Hrasno. U ženskoj konkurenciji najbolje su juniorke iz Odbojkaškog kluba Busovača.

Kod sportaša nije bilo dileme i najbolji iz pojedinačnog sporta je karataš KK Bunkai Harun Huskić. Iz tenisa dolazi najbolja sportašica iz pojedinačnog sporta, a to je Ana Relota iz TK "Tisa" Busovača.

Najbolji sportaš za 2017. godinu iz ekipnog sporta je član Nogometnog kluba Busovača Karlo Stapić, a najsportašica iz ekipnog sporta odbojkašica OK Busovača Petra Relota.

Najperspektivniji mladi sportaši su nogometaš, mladi košarkaši KK Busovača Toni Dijić i Lea Bagarić, Katarina Batinić (Odbojkaški klub Busovača, Ismet Čičak (FK Kaćuni), Rijad Čičak (OFK Lugovi), Amina Huskić, Amina Šabanović i Hamza Merdan (Karate klub Bunkai), Edin Vuković i Džana Isić iz Teniskog kluba Tisa, Segmedina Srebrenica i Šimun Vujica (ŠK Hrasno), Nera Akrap i Borna Miličević (ŠK Busovača), Petar Badrov (Karate klub Napredak) te Natalija Blažević i Matias Arapović (SENSEI).

Zlatnu plaketu sportskog saveza dobila su tri kluba za svoje jubileje u protekloj godini: NK Busovača, Košarkaški klub Busovača i FK Kaćuni.

Dodijeljene su po šesti puta i posthumne diplome za ljude koji su zadužili sport u Busovači, a nositelji diploma su: Vinko Vujica, Slobodan Huseinović, Dobroslav Vrdoljak, Niko Marić Blik i Zlataga Neslanović.

Posebne plakete dobila su i dva bivša nogometaša Sead Sarajlić i Žarko Šendula za svoj nemjerljiv doprinos razvoju nogometa u Busovači.

Posebna priznanja za sportske radnike i njihov dugogodišnji rad idu u ruke Ivice Tomičića, Nermina Hodžića i Hakije Baručije.

Sportski savez se posebno zahvalio na nesebičnoj pomoći u svim ovim godinama rada i Ameli Lolić, tajniku Sportskog saveza KSB/SBK te Ivanu Frljiću, predsjedniku NS KSB/SBK.

Prepunu dvoranu kina "Theatar" obradovali su svojim nastupom i učenici PO OGŠ Jakova Gotovca u Busovači Lamija Bejtić, Ivano Pandža i Jan Bagarić, a prave ovacije doživjela je mlada pjevačica iz Busovače Anđela Velte. Na kraju su svi nagrađeni izašli na binu na zajedničko fotografiranje čime je završena ova izvanredno organizirana i izvedena dodjela priznanja za najbolje sportaše u Busovači 2018. godine.

artinfo.ba | preuzeto s portala grad-busovaca.com

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17