× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

torcida vitez zgrada

Tradicija navijanja za Hajduk postoji već dugi niz godina u središnjoj Bosni

Poznato je da Hajduk ima navijače diljem svijeta, a jedna od brojnijih skupina su navijači iz Bosne i Hercegovine. Povodom 68. rođendana Torcide Josip Križanović, i sam navijač Hajduka, napisao je reportažu na portalu 'Pogled na središnju Bosnu' o Torcidi s tog područja. Njegov tekst o navijačima iz Viteza, Busovače, Lepenice i Kiseljaka prenosimo u cijelosti:

'Fenomen navijanja i navijačkih klubova je zanimljiv svima, od 'običnih' ljudi do psihologa i sociologa koji ga izučavaju. Bili smo svjedoci masovne histerije koja se osjećala na svakome koraku, bio vatreni navijač ili ne, za vrijeme svjetskog prvenstva. Međutim, kako u timu nisu ni psiholozi ni sociolozi ili bilo koji ini olozi, želja je bila porazgovarati i vidjeti što to održava naše vatrene torcidaše da tako entuzijastično podržavaju i prate Hajduk u svim njegovim usponima i padovima, ali ne samo to nego i kreiraju društveni život središnje Bosne kroz organizirane klubove navijača Torcida.

Nedavno pročitah, dok sam izučavao tematiku nogometnog ludila i navijanja, jedan ini olog (kojemu ne pamtim ime; valjda se neće prepoznati pa žaliti za krađu izjave bez citiranja je napisao: 'Samo je jedna ljubav istinski i potpuno nesebična; to je ljubav navijača prema klubu - iako neuzvraćena.'

I prije nego započnem priču o velikoj Torcidi u središnjoj Bosni koja evo slavi svoj 68. rođendan, dopustite mi tu privilegiju da ispričam kako se rodila ta velika ljubav i kako sam zapravo (p)ostao navijač Hajduka. Bila je to 1990., meni 12 godina, a moj pokojni djed Ivica veliki navijač Želje dugo je pripremao teren, sa svim mogućim rekvizitima, da na mene, svog prvog unuka, prenese tu navijačku ljubav prema Želji. I u meni se zbilja rodila ljubav, ali prema Hajduku. Završni dio plana bio je odlazak na utakmicu Željezničar-Hajduk; i tako mi dođosmo na Grbavicu i direktno iza gola Željezničara, no da ipak nije bilo suđeno da postanem 'Manijak', svojim golom potvrdio je Aljoša Asanović; Hajduk je dobio 0-1, a od tada pa do danas od vatrenog torcidaša godinama do osobe koja, kao što uvod kaže, živi za ovaj splitski klub. Međutim, ovaj tekst pokazaje kako on nije samo splitski i kako veliko srce Torcide bije i drugdje, kroz bezbroj ovakvih priča kuca za bilu boju.

Dakle, tradicija navijanja i podržavanja nogometnog kluba Hajduk postoji već dugi niz godina u središnjoj Bosni, stoga smo ovom prigodom obišli 4 srednjobosanska grada (Vitez, Busovača, Kiseljak i Lepenica), razgovarali s odgovornim osobama klubova navijača i ovom prigodom im zahvaljujem na odvojenom vremenu i ustupljenim informacijama.

Po riječima Ranka Križanovića, Vitez je toliko dugo hajdučki grad da ni ne pamti koliko dugo navija za Hajduk, ali da su čak od 80ih godina prošlog stoljeća masovno išli na utakmice podržati svoj omiljeni klub i igrače. Sam Klub navijača Torcida Vitez nastao je 2003. godine na inicijativu Mladena Ivišića - Dugog (vrijedi spomenuti da su Ivišići mlađi vrhunski košarkaši koji redovno osvanu u novinama i portalima kao perspektivne mlade nade, što me naročito veseli jer je u pitanju košarka); i otada pa do danas se aktivno i ponosno predstavljaju kao udruga navijača. Broj aktivnih, učlanjenih navijača za tekuću 2018. godinu iznosi 285 istih. Torcida Vitez najaktivnija je udruga kada je u pitanju odlazak na tekme Hajduka.

U Vitezu imaju i 'svoju' ulicu koja je obilježena Hajdukovim bojama kao i velikim grafitom. Aktivnosti Udruge su zbilja vrijedne spomena jer na trenutak ožive grad, a i pomognu potrebitima. Neke od aktivnosti su: rad na povećanju broja navijača i simpatizera Hajduka, druženje navijača iz kojih su niknula i razvila se jako kvalitetna prijateljstva, hvalevrijedne humanitarne akcije te organiziranje sportskih manifestacije od kojih je najpoznatija i najprepoznatljivija amaterski streetball; igra basketa za koju inače kažu da je jedan od najboljih događaja u gradu koji okupi veliki broj ljudi, i starih i mladih, koji uživaju u dobroj zabavi i dobroj igri. Kada su u pitanju ekipe iz drugih gradova koje dolaze u Vitez to su: Kiseljak, Travnik, Novi Travnik, Zenica, Vakuf, Kakanj i Busovača. A što se tiče vodstva Udruge, svake četiri godine bira se nova uprava (predsjednik i tajnik); trenutni predsjednik je Dejan Križanac, a tajnik Ivan Debeljak.

Poslije Viteza ostao sam u rodnoj Busovači gdje me je predsjednik Kristijan Marićuveo u svijet navijača Hajduka. Klub navijača hajduka Torcida Busovača osnovan je 16.8.2012.godine i od te 2012. do danas broji više od 100 članova. KN Torcida Busovača sudjelovala je i sudjeluje u mnogobrojnim akcijama kao i u sportskim natjecanjima- gdje su osvajali i prvo mjesto na Torcida kupu središnje Bosne.

Cilj udruge je, naravno, na prvom mjestu, promicati vrijednosti Hajduka, sporta općenito kao i učešća u svim humanitarnim akcijama. Na izbornoj skupštini koja je održana 16.8.2012 za predsjednika KN Torcida Busovača izabran je moj sugovornik- Kristijan Marić, za dopredsjednika Draženko Brnada, a na mjesto tajnika Vedran Bagarić. Navijačima Hajduka u Busovači Hajduk mnogo znači; pratili su ga gdje god je igrao i uvijek će ga pratiti i mlado i staro jer ga osjećaju svojim. Također, velik broj članova KN Torcida Busovača su ujedno i članovi Hajduka dugi niz godina te tako pomažu djelovanju i radu kluba.

Iz Busovače sam produžio do Kiseljaka i udruženja DPH Kiseljak koje nema još uvijek potpisanu suradnju s Hajdukom, ali kažu kako se u budućnosti nadaju ostvarenju tog plana. Već nekih desetak godina stoji spremna registrirana udruga koja očekuje službeno ostvarenje suradnje sa najdražim im klubom. Kada govorimo o članovima Hajduka iz Kiseljaka koji pripadaju bazi Našeg Hajduka trenutačna brojka prelazi 200 ljudi; mnogi članovi koji su odselili iz Kiseljaka priključili su se bazama DPH po inozemstvu, tako neki pripadaju njemačkim, švedskim, austrijskim, irskim DPH-ovima, ali za Kiseljak trenutačno možemo reći oko 200 aktivnih članova. Najvažnija aktivnost navijača Hajduka u Kiseljaku jeste provođenje akcije učlanjenja u klub i pokušavanja vraćanja zainteresiranost ljubitelja nogometa Hajduku, ali i promicanja općenito nogometa i sporta u gradu Kiseljaku kao i podupiranje svih sportskih i humanitarnih aktivnosti u gradu Kiseljaku, ali i u Središnjoj Bosni koliko je to moguće. Jedno od ostvarenja, koje im predstavlja poseban ponos, je organiziranje Torcida kupa za Središnju Bosnu i prva dva susreta su održana u Kiseljaku.

- Drago nam je što Torcida kup prerasta u tradiciju koja još uvijek traje i nadam se će u budućnosti nastaviti sa svojim djelovanjem, povezivanjem navijača Hajduka i sklapanja prijateljstava. Postoje planovi, u suradnji sa školom nogometa Bubamara, kako bi se povezala djeca iz Kiseljaka s Hajdukom. Najveća želja navijača Hajduka u Kiseljaku bi bila dolazak kluba na prijateljsku utakmicu sa NK Kiseljakom, što bi značilo praznik za sve navijače Hajduka, ali i grad Kiseljak. Osoba koja potiče ove aktivnosti u Kiseljaku je Marin Bošnjak, koji se zasigurno najviše zalaže za održavanje ovih aktivnosti Udruge. Najznačajnija osoba koja je pionir modernog navijanja u Kiseljaku je Anto Tuka-Paljika, koji od kraja rata do danas radi mnogo na promociji Hajduka u Kiseljaku i sigurno je potaknuo mnoge današnje hajdukovce na navijanje. Nezahvalno bi bilo izdvojiti neke druge navijače Hajduka, jer je mnogo osoba doprinijelo svemu tome – da Hajduk i dalje nosi tu mnogobrojnost među navijačima u Kiseljaku - kaže Dražen.

I posljednja stanica bila je Lepenica. U Lepenici nam je Boris Mrnjavac rekao da ​Torcida Lepenica nema svoju udrugu, ali djeluju kao malo neformalno udruženje iz malog mjesta u općini Kiseljak. Kao što je već spomenuto, udruga nije u protokolu tako da i nema predsjednika, ali svakako treba spomenuti samog Borisa Mrnjavca, osobu koja brine o aktivnostima, okuplja članove i trudi se što više širiti i povezati Hajdučku obitelj u Lepenici. Godine 1994. napravljen je navijački transparent, koji je postao neizostavan stijeg i suputnik na utakmicama kluba i isti se koristi i dan danas.

- Nakon nedavno završenog Torcida Kupa u Fojnici razgovarali smo na temu izrade novog transparenta Torcida Lepenica te se nadamo da će do idućeg Torcida kupa u Žepču biti i spreman. – rekao je Kristijan.

Točnih podataka o broju članova nemaju, no ističu kako je velika Hajdučka obitelj u njihovu mjestu te, da se, prema procjenama, taj broj kreće oko 200 navijača Hajduka. Što se tiče aktivnosti udruge vrijedi spomenuti da, u suradnji s pojedinim udrugama, Torcida Lepenica organizira zajednička druženja. Također, rado se uključuje i u akcije čišćenja i pomoći starim i nemoćnim osobama. Uz to organiziraju i memorijalni turnir za pokojnog branitelja, a jednom su organizirali i malonogometni turnir za mlađe uzraste.

- Također smo uključeni u kulturni život našeg Kiseljaka, a pomažemo i u organizaciji Lepeničkih jeseni, najvažnijeg kulturno-umjetničkog događaja našega kraja. Sudjelovali smo na velikom broju humanitarnih turnira na području općine Kiseljak pod nazivom Hajduk Lepenica o čemu svjedoče brojne zahvalnice. Ono što je još važno napomenuti je da je ekipa Hajduk Lepenica sudjelovala i na memorijalnom turniru u Lepenici 'Vlatko Marković Mance' gdje je osvojeno 2.mjesto 1998/1999. godine. Što se tiče samog Torcida Kupa ŽSB, nastupili smo na svih 8 izdanja Torcida Kupa. Najbolji rezultat ostvarili smo prošle godine u Kreševu gdje smo osvojili 1.mjesto i godinu prije toga gdje smo kao domaćini u Lepenici osvojili 3.mjesto. Kao aktivnosti našeg neformalnog udruženja možemo navesti i zajednička gledanja utakmica voljenog kluba u Lepenici te čest odlazak pojedinih navijača iz Lepnice na utakmice u Split. - rekao je Mrnjavac.

Naravno, nismo obuhvatili sve jer bi nam za ovaj tekst trebalo jako puno prostora, no treba izdvojiti i Torcidu Fojnica, koji su ove godine po prvi put u svojoj desetogodišnjoj povijesti organizirali vrlo uspješan Torcida kup središnje Bosne.

Isto tako, veliki broj navijača Hajduka dolazi nam iz Travnika i Novog Travnika koji, kako su nam rekli, pripremaju i službenu registraciju udruge navijača ovih gradova

Ima neka tajna veza između središnje Bosne i Hajduka, veza koja je neraskidiva, srce koje kuca bez obzira na sve bure i oluje, uspjehe i neuspjehe velikog Hajduka; traje i trajat će bez obzira koliko teško ili lako bude bilo biti navijač kluba. No ta veza kroz udruge navijača Torcida prerasla je u nešto puno više, puno važnije za ovo podneblje- u obliku niza društvenih, sportskih i humanitarnih akcije koje ovi navijači u kontinuitetu daruju svojoj središnjoj Bosni. Baš ta tajna veza morala bi biti signal i klubu i upravi da, u budućnosti, svojim aktivnijim djelovanjem prema ovom kraju još više očvrsnu tu vezu između klubova navijača Torcida diljem središnje Bosne i Hajduka.'

 

http://poglednasredisnjubosnu.blogspot.com/

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.

torcida vitez zgrada

Tradicija navijanja za Hajduk postoji već dugi niz godina u središnjoj Bosni

Poznato je da Hajduk ima navijače diljem svijeta, a jedna od brojnijih skupina su navijači iz Bosne i Hercegovine. Povodom 68. rođendana Torcide Josip Križanović, i sam navijač Hajduka, napisao je reportažu na portalu 'Pogled na središnju Bosnu' o Torcidi s tog područja. Njegov tekst o navijačima iz Viteza, Busovače, Lepenice i Kiseljaka prenosimo u cijelosti:

'Fenomen navijanja i navijačkih klubova je zanimljiv svima, od 'običnih' ljudi do psihologa i sociologa koji ga izučavaju. Bili smo svjedoci masovne histerije koja se osjećala na svakome koraku, bio vatreni navijač ili ne, za vrijeme svjetskog prvenstva. Međutim, kako u timu nisu ni psiholozi ni sociolozi ili bilo koji ini olozi, želja je bila porazgovarati i vidjeti što to održava naše vatrene torcidaše da tako entuzijastično podržavaju i prate Hajduk u svim njegovim usponima i padovima, ali ne samo to nego i kreiraju društveni život središnje Bosne kroz organizirane klubove navijača Torcida.

Nedavno pročitah, dok sam izučavao tematiku nogometnog ludila i navijanja, jedan ini olog (kojemu ne pamtim ime; valjda se neće prepoznati pa žaliti za krađu izjave bez citiranja je napisao: 'Samo je jedna ljubav istinski i potpuno nesebična; to je ljubav navijača prema klubu - iako neuzvraćena.'

I prije nego započnem priču o velikoj Torcidi u središnjoj Bosni koja evo slavi svoj 68. rođendan, dopustite mi tu privilegiju da ispričam kako se rodila ta velika ljubav i kako sam zapravo (p)ostao navijač Hajduka. Bila je to 1990., meni 12 godina, a moj pokojni djed Ivica veliki navijač Želje dugo je pripremao teren, sa svim mogućim rekvizitima, da na mene, svog prvog unuka, prenese tu navijačku ljubav prema Želji. I u meni se zbilja rodila ljubav, ali prema Hajduku. Završni dio plana bio je odlazak na utakmicu Željezničar-Hajduk; i tako mi dođosmo na Grbavicu i direktno iza gola Željezničara, no da ipak nije bilo suđeno da postanem 'Manijak', svojim golom potvrdio je Aljoša Asanović; Hajduk je dobio 0-1, a od tada pa do danas od vatrenog torcidaša godinama do osobe koja, kao što uvod kaže, živi za ovaj splitski klub. Međutim, ovaj tekst pokazaje kako on nije samo splitski i kako veliko srce Torcide bije i drugdje, kroz bezbroj ovakvih priča kuca za bilu boju.

Dakle, tradicija navijanja i podržavanja nogometnog kluba Hajduk postoji već dugi niz godina u središnjoj Bosni, stoga smo ovom prigodom obišli 4 srednjobosanska grada (Vitez, Busovača, Kiseljak i Lepenica), razgovarali s odgovornim osobama klubova navijača i ovom prigodom im zahvaljujem na odvojenom vremenu i ustupljenim informacijama.

Po riječima Ranka Križanovića, Vitez je toliko dugo hajdučki grad da ni ne pamti koliko dugo navija za Hajduk, ali da su čak od 80ih godina prošlog stoljeća masovno išli na utakmice podržati svoj omiljeni klub i igrače. Sam Klub navijača Torcida Vitez nastao je 2003. godine na inicijativu Mladena Ivišića - Dugog (vrijedi spomenuti da su Ivišići mlađi vrhunski košarkaši koji redovno osvanu u novinama i portalima kao perspektivne mlade nade, što me naročito veseli jer je u pitanju košarka); i otada pa do danas se aktivno i ponosno predstavljaju kao udruga navijača. Broj aktivnih, učlanjenih navijača za tekuću 2018. godinu iznosi 285 istih. Torcida Vitez najaktivnija je udruga kada je u pitanju odlazak na tekme Hajduka.

U Vitezu imaju i 'svoju' ulicu koja je obilježena Hajdukovim bojama kao i velikim grafitom. Aktivnosti Udruge su zbilja vrijedne spomena jer na trenutak ožive grad, a i pomognu potrebitima. Neke od aktivnosti su: rad na povećanju broja navijača i simpatizera Hajduka, druženje navijača iz kojih su niknula i razvila se jako kvalitetna prijateljstva, hvalevrijedne humanitarne akcije te organiziranje sportskih manifestacije od kojih je najpoznatija i najprepoznatljivija amaterski streetball; igra basketa za koju inače kažu da je jedan od najboljih događaja u gradu koji okupi veliki broj ljudi, i starih i mladih, koji uživaju u dobroj zabavi i dobroj igri. Kada su u pitanju ekipe iz drugih gradova koje dolaze u Vitez to su: Kiseljak, Travnik, Novi Travnik, Zenica, Vakuf, Kakanj i Busovača. A što se tiče vodstva Udruge, svake četiri godine bira se nova uprava (predsjednik i tajnik); trenutni predsjednik je Dejan Križanac, a tajnik Ivan Debeljak.

Poslije Viteza ostao sam u rodnoj Busovači gdje me je predsjednik Kristijan Marićuveo u svijet navijača Hajduka. Klub navijača hajduka Torcida Busovača osnovan je 16.8.2012.godine i od te 2012. do danas broji više od 100 članova. KN Torcida Busovača sudjelovala je i sudjeluje u mnogobrojnim akcijama kao i u sportskim natjecanjima- gdje su osvajali i prvo mjesto na Torcida kupu središnje Bosne.

Cilj udruge je, naravno, na prvom mjestu, promicati vrijednosti Hajduka, sporta općenito kao i učešća u svim humanitarnim akcijama. Na izbornoj skupštini koja je održana 16.8.2012 za predsjednika KN Torcida Busovača izabran je moj sugovornik- Kristijan Marić, za dopredsjednika Draženko Brnada, a na mjesto tajnika Vedran Bagarić. Navijačima Hajduka u Busovači Hajduk mnogo znači; pratili su ga gdje god je igrao i uvijek će ga pratiti i mlado i staro jer ga osjećaju svojim. Također, velik broj članova KN Torcida Busovača su ujedno i članovi Hajduka dugi niz godina te tako pomažu djelovanju i radu kluba.

Iz Busovače sam produžio do Kiseljaka i udruženja DPH Kiseljak koje nema još uvijek potpisanu suradnju s Hajdukom, ali kažu kako se u budućnosti nadaju ostvarenju tog plana. Već nekih desetak godina stoji spremna registrirana udruga koja očekuje službeno ostvarenje suradnje sa najdražim im klubom. Kada govorimo o članovima Hajduka iz Kiseljaka koji pripadaju bazi Našeg Hajduka trenutačna brojka prelazi 200 ljudi; mnogi članovi koji su odselili iz Kiseljaka priključili su se bazama DPH po inozemstvu, tako neki pripadaju njemačkim, švedskim, austrijskim, irskim DPH-ovima, ali za Kiseljak trenutačno možemo reći oko 200 aktivnih članova. Najvažnija aktivnost navijača Hajduka u Kiseljaku jeste provođenje akcije učlanjenja u klub i pokušavanja vraćanja zainteresiranost ljubitelja nogometa Hajduku, ali i promicanja općenito nogometa i sporta u gradu Kiseljaku kao i podupiranje svih sportskih i humanitarnih aktivnosti u gradu Kiseljaku, ali i u Središnjoj Bosni koliko je to moguće. Jedno od ostvarenja, koje im predstavlja poseban ponos, je organiziranje Torcida kupa za Središnju Bosnu i prva dva susreta su održana u Kiseljaku.

- Drago nam je što Torcida kup prerasta u tradiciju koja još uvijek traje i nadam se će u budućnosti nastaviti sa svojim djelovanjem, povezivanjem navijača Hajduka i sklapanja prijateljstava. Postoje planovi, u suradnji sa školom nogometa Bubamara, kako bi se povezala djeca iz Kiseljaka s Hajdukom. Najveća želja navijača Hajduka u Kiseljaku bi bila dolazak kluba na prijateljsku utakmicu sa NK Kiseljakom, što bi značilo praznik za sve navijače Hajduka, ali i grad Kiseljak. Osoba koja potiče ove aktivnosti u Kiseljaku je Marin Bošnjak, koji se zasigurno najviše zalaže za održavanje ovih aktivnosti Udruge. Najznačajnija osoba koja je pionir modernog navijanja u Kiseljaku je Anto Tuka-Paljika, koji od kraja rata do danas radi mnogo na promociji Hajduka u Kiseljaku i sigurno je potaknuo mnoge današnje hajdukovce na navijanje. Nezahvalno bi bilo izdvojiti neke druge navijače Hajduka, jer je mnogo osoba doprinijelo svemu tome – da Hajduk i dalje nosi tu mnogobrojnost među navijačima u Kiseljaku - kaže Dražen.

I posljednja stanica bila je Lepenica. U Lepenici nam je Boris Mrnjavac rekao da ​Torcida Lepenica nema svoju udrugu, ali djeluju kao malo neformalno udruženje iz malog mjesta u općini Kiseljak. Kao što je već spomenuto, udruga nije u protokolu tako da i nema predsjednika, ali svakako treba spomenuti samog Borisa Mrnjavca, osobu koja brine o aktivnostima, okuplja članove i trudi se što više širiti i povezati Hajdučku obitelj u Lepenici. Godine 1994. napravljen je navijački transparent, koji je postao neizostavan stijeg i suputnik na utakmicama kluba i isti se koristi i dan danas.

- Nakon nedavno završenog Torcida Kupa u Fojnici razgovarali smo na temu izrade novog transparenta Torcida Lepenica te se nadamo da će do idućeg Torcida kupa u Žepču biti i spreman. – rekao je Kristijan.

Točnih podataka o broju članova nemaju, no ističu kako je velika Hajdučka obitelj u njihovu mjestu te, da se, prema procjenama, taj broj kreće oko 200 navijača Hajduka. Što se tiče aktivnosti udruge vrijedi spomenuti da, u suradnji s pojedinim udrugama, Torcida Lepenica organizira zajednička druženja. Također, rado se uključuje i u akcije čišćenja i pomoći starim i nemoćnim osobama. Uz to organiziraju i memorijalni turnir za pokojnog branitelja, a jednom su organizirali i malonogometni turnir za mlađe uzraste.

- Također smo uključeni u kulturni život našeg Kiseljaka, a pomažemo i u organizaciji Lepeničkih jeseni, najvažnijeg kulturno-umjetničkog događaja našega kraja. Sudjelovali smo na velikom broju humanitarnih turnira na području općine Kiseljak pod nazivom Hajduk Lepenica o čemu svjedoče brojne zahvalnice. Ono što je još važno napomenuti je da je ekipa Hajduk Lepenica sudjelovala i na memorijalnom turniru u Lepenici 'Vlatko Marković Mance' gdje je osvojeno 2.mjesto 1998/1999. godine. Što se tiče samog Torcida Kupa ŽSB, nastupili smo na svih 8 izdanja Torcida Kupa. Najbolji rezultat ostvarili smo prošle godine u Kreševu gdje smo osvojili 1.mjesto i godinu prije toga gdje smo kao domaćini u Lepenici osvojili 3.mjesto. Kao aktivnosti našeg neformalnog udruženja možemo navesti i zajednička gledanja utakmica voljenog kluba u Lepenici te čest odlazak pojedinih navijača iz Lepnice na utakmice u Split. - rekao je Mrnjavac.

Naravno, nismo obuhvatili sve jer bi nam za ovaj tekst trebalo jako puno prostora, no treba izdvojiti i Torcidu Fojnica, koji su ove godine po prvi put u svojoj desetogodišnjoj povijesti organizirali vrlo uspješan Torcida kup središnje Bosne.

Isto tako, veliki broj navijača Hajduka dolazi nam iz Travnika i Novog Travnika koji, kako su nam rekli, pripremaju i službenu registraciju udruge navijača ovih gradova

Ima neka tajna veza između središnje Bosne i Hajduka, veza koja je neraskidiva, srce koje kuca bez obzira na sve bure i oluje, uspjehe i neuspjehe velikog Hajduka; traje i trajat će bez obzira koliko teško ili lako bude bilo biti navijač kluba. No ta veza kroz udruge navijača Torcida prerasla je u nešto puno više, puno važnije za ovo podneblje- u obliku niza društvenih, sportskih i humanitarnih akcije koje ovi navijači u kontinuitetu daruju svojoj središnjoj Bosni. Baš ta tajna veza morala bi biti signal i klubu i upravi da, u budućnosti, svojim aktivnijim djelovanjem prema ovom kraju još više očvrsnu tu vezu između klubova navijača Torcida diljem središnje Bosne i Hajduka.'

 

http://poglednasredisnjubosnu.blogspot.com/

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.