ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

igor sakic

Nakon „povuci-potegni“ tijekom ljetne stanke, pripreme viteškog nogometnog premijer ligaša za novu sezonu koje su kasnile desetak dana, od početka srpnja sve je krenulo na bolje, ka stabilizaciji kluba, a važan novi iskorak napravljen je u subotu 2. rujna.

Naime, kada se činilo da je NK Vitez u vrlo teškim, čak nepremostivim problemima, kada je tadašnji predsjednik, Slaven Garić, podnio neopozivu ostavku, na inicijativu i u organizaciji Udruge poslodavaca Vitez, na čelu s predsjednikom Antom Rajkovićem, i struktura općinske vlasti koje je predvodio načelnik Općine, Tomislav Bošnjak-Matić, krenulo se „ s mrtve točke“. Tada je, naime, privremeno upravljanje klubom dato u ruke četvorici uglednih Vitežana, gospodarstvenicima, Jozi Miškiću, Igoru Šakiću i Bojanu Rajkoviću, te istaknutom društvenom i sportskom djelatniku, svojevremeno predsjedniku NK Vitez, Draganu Šafradinu. Novoimenovani su krenuli u borbu „sve ili ništa“, osigurana su nužna financijska sredstva za rad i djelovanje kluba, dovedena je nekolicina igrača kako bi se bar dijelom popunio kadar desetkovan ljetnim odlascima „mili moji, kud koji“, a u hodu tražila su se rješenja i rješavalo se niz problema kojih je bilo na pretek. Istovremeno,m tražili su, što prije održavanje Skupštine kluba kako bi njihovo imenovanje i njihov rad dobi status legalnosti, bez obzira hoće li i nakon održavanje sjednice najvišega klupskoga tijela – Skupštine – nastaviti s radom i dotadašnjim aktivnostima.

Potrajalo je, čak dva mjeseca, kažu u klubu iz opravdanih razloga dugo se čekalo, iako je održavanje Skupštine bio jedan od prioritetnih zadataka. Skupština je održana u subotu 2. rujna i odmah treba reći, bila je uspješna. Usvojen je izvještaj o radu koji je podnio predsjednik Skupštine i ujedno predsjednik Upravnog odbora (sila zakon mijenja), Slaven Garić. Stare snage, moglo bi se tako reći, razriješene su, a izabran je novi predsjednik Skupštine i 18 članova Upravnog odbora.

Jednoglasno, povjerenje za predsjednika Skupštine dobio je poznati viteški gospodarstvenik i sportski radnik, vlasnik tvrtke UKRAS, Igor Šakić, a u Upravni odbor izabrani su: Tomislav Bošnjak – Matić, Vlatko Kafadar, Tihomir Matošević, Zoran Maros, Tončo Livančić, Dragan Baškarad, Borislav Ramljak, Alojz Mlakić, Mario Vujević, Goran Jozipović, Vlado Mišković, Marko Rajković, Dragan Šafradin, Igor Šakić, Jozo Miškić, Bojan Rajković i Ivan Sajević. Skupština je zaključila, smatrajući to najprihvatljivijim rješenjem, da članovi novoizabranog Upravnog odbora sami, između sebe, izaberu predsjednika i njegove zamjenike.

Treba posebno naglasiti da su novoizabrani rukovodeći ljudi NK Vitez odreda ugledni i uspješni gospodarstvenici, uspješni dužnosnici u strukturama vlasti Općine, Županije i Federacije BiH. Uz to, NK Vitezu su pristupili dvojica nogometaša s uspješnim karijerama iza sebe, vezni igrač Josip Vuković (RNK Split) i ljevokrilni napadač, koji je jedno krače vrijeme već igrao u Vitezu, Leopold Novak. Sve su to i razlozi, unatoč teškoj poziciji na kojoj se trenutno klub nalazi, na posljednjem 12. mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, da se u nastavak prvenstva ipak gleda s umjerenim optimizmom. S pravom, rekli bismo!

artinfo.ba | preuzeto s portala vitez.info

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17