× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • Prekinuta 19.travnja

zastupnicki-dom-iznosenej.jpeg

Nastavak sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta 19. travnja zbog odlaska sa sjednice zastupnika političkih stranaka iz Republike Srpske, zakazan je za danas.

 

Zastupnici bi trebali, prema ranije usvojenom dnevnom redu, razmatrati  principe Prijedloga zakona o dopuni Kaznenog zakona BiH, čiji su predlagač zastupnici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš, s Mišljenjem Ustavnopravnog povjerenstva.

Ustavnopravno povjerenstvo nije utvrdilo usklađenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH niti je prihvatila principe predloženog zakona, tako da će se zastupnici izjašnjavati o negativnom mišljenju nadležnog povjerenstva.

 

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, s Mišljenjem Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH koja nije podržala principe predloženog zakona.

Pred zastupnicima će se, između ostalog, naći i Izvješće povjerenstva Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o Prijedlogu rezolucije o pravu na slobodu izražavanja u BiH u skladu s europskim standardima, čiji su predlagači zastupnici Aida Baručija, Sabina Ćudić, Rejhana Dervišević, Jasmin Imamović, Mia Karamehić-Abazović, Predrag Kojović, Saša Magazinović, Albin Muslić, Nihad Omerović, Ermina Salkičević-Dizdarević i Denis Zvizdić. 

Trebalo bi biti razmatrano i više izvješća, među kojima su i Izvješća Ureda za reviziju institucija BiH o financijskoj reviziji institucija BiH za 2021. godinu.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je 19. travnja, ali je prekinuta nakon što su je napustili zastupnici političkih stranaka iz Republike Srpske koji su bili nezadovoljni zbog činjenice da je jedan broj stranaka iz Federacije BiH tog dana potpisao zajedničku izjavu o državnoj imovini.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.