× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Video

sabor ksb

Sabor Županije Središnja Bosna (ŽSB) na sjednici održanoj u Travniku usvojio je izvješće o radu županijske vlade za prošlu godinu. Predsjedatelj Sabora ŽSB Dražen Matišić (HDZ BiH) ocijenio je kako je Vlada u prošloj godini uradila dobar posao.

- Ne smijemo zaboraviti da su imali skraćeni mandat, s obzirom da smo imali vrijeme pandemije, vrijeme u kojem se ova vlada dobro snašla, u odnosu na sve druge županije možda i najbolje odgovorila tom zadatku i mislim da zaista na tome im trebamo čestitati - rekao je Matišić.

Premijer Tahir Lendo (SDA) je kazao da je stabilnost ključ za daljnji razvoj Županije.

- Rekordni su poticaji ubačeni u gospodarstvo, više od pet i pol milijuna maraka. Kad gledate poljoprivredu, stalno rastemo. Mi imamo najuređeniji zakon za braniteljske populacije, svake godine uvedemo dva do tri nova godišta da bismo ispunili obvezu prema braniteljima. To su prednosti ove vlade i zato imamo ekonomsko i političko stanje vrlo stabilno - rekao je Lendo.

Za razliku od vladajuće većine, oporba je očekivano nezadovoljna.

- Ova vlada je vlada kontinuiteta, ne radi ništa već četiri godine, tako da nije radila ni prošlu godinu. Samo troše novce koje građani uplate u proračun za svoje političke svrhe. Ni jednim sustavnim zakonom se nisu bavili, bave se perifernim poslovima i ova vlada je najgora vlada u povijesti županije - rekao je zastupnik SDP-a Senad Selimović.

Osim izvješća o radu Vladu, Sabor je primio na znanje izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve u 2022. godini te izvješća o radu Županijskog pravobraniteljstva i Županijskog suda Novi Travnik, a dato je i pozitivno mišljenje na Federalni nacrt zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne potpore osobama s invaliditetom.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.