× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Zagreb

plenkovic cvijanovic

 Predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je, u Zagrebu, u okviru radne posjete Republici Hrvatskoj, sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Tijekom sastanka razgovarano je o unapređenju bilateralne i regionalne suradnje, ukupnih odnosa dvije strane, kao i o procesu europskih integracija. Tom prilikom, Cvijanović je zahvalila sugovorniku za podršku koju Hrvatska u kontinuitetu pruža europskom putu BiH, istaknuvši da u pogledu članstva u EU postoji opći konsenzus predstavnika oba entiteta i svih konstitutivnih naroda u BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji važnih infrastrukturnih projekata poput pristupnog puta od novog mosta na Savi kod Gradiške do Okučana, kojim će prometna komunikacija prema Hrvatskoj i EU biti značajno unaprijeđena.

U razgovoru sa hrvatskim premijerom, predsjedateljica Predsjedništva je još jednom izrazila zabrinutost zbog najave da bi na Trgovskoj Gori mogao biti odlagan radioaktivni otpad. Cvijanović je istaknula da bi i to, kao i druga otvorena pitanja između Hrvatske i BiH, trebalo rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa, uzimajući u obzir obostrani interes, sa posebnim naglaskom  na zaštitu životne sredine i zdravlja stanovništva sa obje strane granice.

Tom prilikom Cvijanović je informirala sugovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, te posebno naglasila važnost dijaloga sa ciljem stabilizacije političke situacije u BiH, kao i dosljednog poštovanja Daytonskog sporazuma i ustavne pozicije svih konstitutivnih naroda - priopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.