× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Solidarnost

konjic-nacelnik.jpg

Grad Konjic izdvojio 100.000 KM za pomoć stanovnicima područja koja je zahvatio potres u Turskoj. Pored toga Konjic će stipendirati dvoje djece iz grada Adiyamana tijekom njihovog školovanja i organizirati iftara u gradovima pogođenim potresom.

Grad Konjic i njegovi stanovnici aktivno su se uključili u organizaciju prikupljanja i pružanja pomoći za stanovnike Turske nakon potresa.

Pored spasilačkih ekipa GSS Prenj Konjic i GSS stanice Konjic, koji su neposredno nakon potresa bili na raspolaganju stanovnicima Turske, vijećnici Gradskog vijeće Konjic su na izvanrednoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o odobrenju novčanih sredstava u iznosu od 100.000 KM za pomoć stanovnicima pogođenih područja, navodi se u priopćenju Grada Konjica.

"Ovo je najmanje što možemo učiniti u ovakvim situacijama. Pomagali smo i pomažemo gdje god je to bilo potrebno u skladu s našim mogućnostima. Narod Turske desetljećima kroz različite projekte pomaže Konjic i Konjičane, i kao istinski prijatelji suosjećamo sa svima koji su izgubili svoje najbliže, čiji su domovi porušeni, zato smo željeli osim riječi podrške, pružiti i konkretnu pomoć Republici Turkiye i njenom narodu u obliku koji je najpotrebniji", rekao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Uz Gradsku upravu Konjic u prikupljanje pomoći aktivno su se uključile osnovne i srednje škole, Crveni križ Konjic, MDD Merhamet Konjic, Medžlis IZ Konjic, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, kao i stanovnici Konjica.

Tijekom ovih aktivnosti prikupljena su novčana sredstva u iznosu od 70.135 KM, kao i pomoć u grijalicama, vrećama za spavanje, hrani, higijenskim potrepštinama, što je učinjeno u skladu sa instrukcijama Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

"U cijeloj ovoj priči o pomoći moram se posebno osvrnuti na jednu ljudsku gestu naših spasitelja, koji su se tokom boravka u Adiyamanu zbližili s mališanima koji su ostali bez svojih najmilijih, malom Zehrom i Ismailom. Naše spasioci su nam u svakodnevnim izvještajima pričali o toj djeci i ta priča nas je istinski sve dotakla, tako da smo se odlučili stipendiramo Zehru i Ismaila tijekom njihovog školovanja", kazao je Ćatić.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.