ti protiv ohr v

Ukidanje Ureda visokog predstavnika (OHR) traži i Ured Transparency Internationala u BiH koji u svom izvješću pod nazivom "BiH kao zarobljenik političke ekonomije i što učiniti?" napominje kako politička rukovodstva i stranke već godinama služe uskim interesima, ekonomski rast je u zastoju, a gospodarstvo preopterećeno javnim dugom, piše Večernji list.

Kako bi se prokrčio put prema napretku, BiH mora promijeniti postojeću političku ekonomiju, smatraju u Transparency Internationalu. Prema njima, to će iziskivati višestruke napore koje trebaju poduzeti uglavnom građani, ali uz potporu EU. Privatizacija, reforma gospodarskog prava, unutarnja demokratizacija političkih stranaka, neovisnije sudstvo, snažno civilno društvo, okončanje prakse subvencioniranja medija koje provodi vlast, nužni su napori, ali nijedan od njih neće biti dovoljan sam po sebi.

Među sedam preporuka čelnici Transparency Internationala ističu na prvom mjestu potrebu za postupnim slabljenjem uloge visokog predstavnika, izuzev ako ne dođe do ugrožavanja mira i sigurnosti, i da put prema članstvu u EU bude uvjetovan reformama.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17