× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open
  • PREDSJEDNIK HDZ-a BiH

l_6a3ece9d48900cb1895ca8bf4b8b4a76.jpg

Foto: Fena

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nazvao je današnji nedolazak izaslanika iz dijela bošnjačkih stranaka na sjednicu neviđenom blokadom institucija i države BiH.

Čović je u izjavi medijima u Sarajevu rekao da se radi o opstrukciji rada parlamenta na način koji dosad nije viđen.

Izrazio je žaljenje što sjednica nije održana i dodao da je nova sjednica Doma naroda s istim dnevnim redom zakazana za sutra u 10 sati.

- SDA želi ovladati Federacijom, a ostali uglavnom šute ili afirmativno komentiraju pristup koji pravimo i u konačnici se jasno šalje poruka da nema dogovora - istaknuo je Čović.

Naglasio je da SDA želi zadržati "status quo" i na narednim izborima pokušati Hrvatima izabrati i člana Predsjedništva BiH i Dom naroda PSBiH, te tako ovladati svim institucijama u Federaciji.

- Čini mi sa da je sa ovim ponašanjem SDA izvorište krize u funkcioniranju Bosne i Hercegovine - poručio je Čović.

Hitna sjednica Doma naroda PBiH, na kojoj je trebao biti razmatran zahtjev izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda: Dragana Čovića, Lidije Bradare, Marine Pendeš i Bariše Čolaka da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Sjednici nisu nazočili izaslanici iz Kluba bošnjačkog naroda: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Bakir Izetbegović i Munib Jusufović, te delegat iz Kluba srpskog naroda Mladen Bosić.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.