× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • Žene u politici

pl zene politika

 

Drugi webinar u sklopu projekta "Samo je nebo granica" na temu Žene u politici odražan je danas.

Istom se osim govornica pridružilo 30-ak sudionika uglavnom mladih žena aktivnih u društvu i politici. Cilj predavanja bilo je osnaživanje žena u procesu priključivanja u politici a svoja isksutva mladim kolegicama su prenijele Željana Zovko zastupnica u Europskom parlamentu, Lidija Bradara predsjednica Kluba hrvatskog naroda u PS BIH,Adisa Kokić-Hinović, zastupnica u Parlamentu FBIH te Alma Omerović predsjedateljica Općinskog vijeća Ilijaš.

bradara-panel-zoom.jpg

 

Osim što su predstavile neki svoj politički put i mišljenje o ulozi žena u politici, govornice su imale priliku i odgovarati na pitanja prisutnih ali i raspravljati na brojne druge povezane teme poput tzv ženskih kvota, nasilja u obitelji, motivaciji žena, usklaživanju profesionalnog i privatnog žena, stereotipa s kojima se žene nose te brojnih drugi.

Ono s čim su se sve sudionice složile jeste potreba podrške žena prema drugim ženama kao i činjenici da su žene nerijetko na odgovornim pozicijama upravo zbog sklonosti da u isto vrijeme rade više poslova ali rijetko na vodećim pozicijama koje su uglavnom rezervirane za muškarce.

 zovko-zoom.jpg

 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.