× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • SARAJEVO

l_726b5b45b659380c740e05b437e2e6f2.jpg

Dom naroda Federalnog parlamenta na današnjoj sjednici nije prihvatio da se proračun FBiH za 2022. godinu razmatra po hitnom već po redovnom postupku, što je prije dva dana odlučio i Zastupnički dom vrativši proračun, proceduralno, u formu nacrta.

Ovo usporavanje procedure najvažnijeg financijskog akta ne bi trebalo poremetiti financiranje osnovnih proračunskih obaveza jer je Zastupnički dom usvojio u ponedjeljak Prijedlog odluke o privremenom financiranju FBiH za prva tri mjeseca 2022., a Dom naroda za danas najavio razmatranje iste odluke.

Ni proračun ni odluka o privremenom financiranju ne mogu stupiti na snagu dok ih ne odobre oba doma.

Federalni ovogodišnji proračun je predložila Vlada FBiH u iznosu oko 5,5 milijardi KM, što je 53 miliona više od prošlogodišnjeg proračuna. Tražila je izjašnjavanje Parlamenta po hitnom postupku, ali to nije uvaženo.

U nedostatku proračuna, Vlada je predložila tromjesečnu odluku o privremenom financiranju, te za razdoblje siječanj-ožujak 2022. planirala 1.116.181.228 KM za financiranje osnovnih obaveza prema proračunskim korisnicima.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.