× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • Audijencija u Vatikanu

 

oZpBkCwbLuohd-1.jpg

Papa Franjo primio je u ponedjeljak u audijenciju predsjedatelja Predsjedništva BiH i drugog bošnjačkog člana Željka Komšića te su razgovarali o stanju u BiH, dok je šef vatikanske diplomacije, nadbiskup Paul R. Gallagher, u odvojenome susretu poručio da treba promicati jednakost građana i konstitutivnih naroda.

U priopćenju Komšićeva ureda navodi se kako su nakon prve ovogodišnje audijencije u Vatikanu, predsjedatelj Komšić i papa Franjo imali privatni razgovor u Papinskoj apostolskoj palači. Navodi se da je tijekom toga susreta Komšić upoznao Papu s posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini, dok je u priopćenju drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izostavljena sintagma o jednakosti konstitutivnih naroda iako se to u priopćenju službenog Vatikana jasno navodi.

Upravo priopćenje Komšićeva ureda prenio je veliki dio bošnjačkih medija potpuno ignoriravši priopćenje iz Vatikana.

Sveti Otac je Komšiću darovao i sveske papinskih dokumenata, ovogodišnju Poruku za mir, Dokument o ljudskom bratstvu i svezak o “Papinskom stanu audijencija” Prefekture Papinskog doma. Predsjedatelj BiH Predsjedništva je uzvratio Papi darujući svezak o “Bosanskom kraljevstvu” Emira Filipovića i repliku pečata bosanskog vladara iz srednjeg vijeka.

Protuhrvatski član Predsjedništva BiH se nakon sastanka s papom Franjom sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose s državama.

Nadbiskup je u razgovoru s Komšićem istaknuo ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao neovisne države, kao i veliku potporu koju i sada daju neovisnoj i suverenoj BiH, stoji u priopćenju Predsjedništva BiH. Sveta Stolica je pak istaknula kako je u toj zemlji važno osigurati jednakost građana i konstitutivnih naroda.

“Sugovornici su se usredotočili na situaciju u zemlji, ponovivši potrebu promicanja pravne i društvene jednakosti svih građana koji pripadaju svakom konstitutivnom narodu”, navodi se u priopćenju Svete Stolice.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.