ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Tonino Picula

tonino_picula.jpg

Tonino Picula, izvjestitelj Europskog parlamenta za preporuke o Zapadnom Balkanu istakao je u obraćanju u Europskom parlamentu da je duboka politička kriza u Bosni i Hercegovini dodatno zaoštrena sve provokativnijim i separatističkim potezima Milorada Dodika, ali je naglasio i da je nužno da se implementiraju presude Ustavnog suda BiH jer se one tiču ključnih odredbi Daytona te se ne smiju ignorirati, a u kontekstu reforme izbornog zakona BIH.

Kako kaže, ovog puta ugrožava usvajanje proračuna, imenovanje veleposlanika, čak i donacije cjepiva protiv koronavirusa.

“Njegovo izravno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, negiranje genocida, otvaranje fondacije osuđenih ratnih zločinaca i prijetnje odcjepljenjem traže našu oštriju osudu i aktivniju ulogu prema BiH općenito”, istaknuo je Picula, prenosi N1.

Kako kaže, aktualna faza destabilizacije BiH uz vanjsku podršku, Beograda, Moskve, ali i Budimpešte može imati ozbiljne posljedice na stabilnost cijele regije.

“Nažalost, nedostatak vizije i zastoj politike proširenja u EU praćeno je postepenim gubitkom vjerodostojnosti što dodatno jača razne antidemokratske političke projekte na Zapadnom Balkanu. Uglavnom, prijeti opasnost od mnogih kroničnih kriza u izbornoj 2022. godini. Ali dok tražimo poštivanje i moguću nadogradnju Daytona ne smijemo negirati neke od njegovih ključnih odredbi. Zato su od iznimne važnosti pregovori o novom Izbornom zakonu koji bi trebao konačno ispoštovati odluke Ustavnog suda same BiH”, poručio je Picula.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17