ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
VIDEO

210411-vlada_zsb-D_4.jpg

Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) drugi put je uskratila potporu prijedlogu odluke o raspodjeli sredstava s pozicije „subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za potporu skijalištima i razvoju turizma za 2021.godinu“.

Drugi je to put već da se ista odluka ne podrži, a protiv su bili ministri iz reda HDZ-a BiH.

Bojan Domić, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB-a kazao je kako skijalištima treba dati daleko veću potporu.

"Umjesto da skijališta posebno tretiramo, to su biseri našeg turizma. Od sedam skijaških centara zadnjih godina taj transfer smo sa 300.000 smanjili na 120.000 maraka. Pa smo ubacili smještajne kapacitete i od tog dajemo 40.000 skijalištima, ostalo ugostiteljskim sadržajima. Zašto ne tretiramo skijaške centre posebno jer su oni razlog dolaska turista? Trebamo značajnije dati potporu skijaškim centrima i u tom slučaju mi ćemo to podržati. Sad je bio rebalans i opet to nije podržano", rekao je Domić.

Županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić odbio je stati pred novinare, a obrazloženje je dao premijer Tahir Lendo.

"Ministarstvo i dalje forsira svoju odluku, ministri iz reda HDZ-a nisu u stanju podržati takvu odluku i ona nije prošla. Sad dalje treba vidjeti što se može poboljšati. Moj stav je da se ono što je programski prihvaćeno da se prihvati i ide u realizaciju. HDZ bi išao na to da se smanji dio koji ide za pomoć ugostiteljskim objektima, to je sad balansiranje. Svi su bitni za razvoj turizma i možda za iduću godinu treba planirati veća sredstva da budu svi zadovoljni", rekao je Lendo.

Pogledajte VIDEO

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17