ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SARAJEVO

211027udruzenje_osiguranika.jpg

Društva za osiguranje iz FBiH pokrenula su inicijativu za uvođenje zakonske obaveze kolektivnog osiguranja radnika od nezgode na radu po uzoru na Republiku Srpsku, Distrikt Brčko i zemlje u regiji - istaknuto je na okruglom stolu "Obaveznost osiguranja od nesreće na radu i porezni tretman usluga osiguranja" danas u Sarajevu.

Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja i skupštine Udruženje društava za osiguranje u FBiH koje je organizovalo okrugli sto, pojasnila je da tom inicijativom žele pokrenuti harmonizaciju propisa na razini Bosne i Hercegovine s obzirom da je to osiguranje već obavezno u drugim dijelovima zemlje.

Dodala je da se druga inicijativa odnosi na zakone o porezu na dohodak i porez na dobit po primjeru zemalja regije, radi određenih poreznih olakšica u kontekstu uplata premija dobrovoljnih zdravstvenih, mirovinskih i životnih osiguranja.

- Na taj način vjerujemo da ćemo, osim harmonizacije koja nas približava trendovima Europske unije, doprinijeti unapređenju tržišta osiguranja u BiH koje je najnerazvijenije u regiji - navela je Mujanović.

Izrazila je nadu da će, predvođeni brašom i strukom, zajednički na tom putu napraviti bitan iskorak u svim administrativnim cjelinama u BiH.

Osim predstavnika Udruženje društava za osiguranje u FBiH, u radu okruglog stola sudjeluju i predstavnici Agencije za osiguranje u BiH, Agencije za osiguranje u RS, Federalnog ministarstva financija, Agencije za nadzor osiguranja u FBiH, Gospodarske komore FBiH, UNDP-a i Američke trgovačke komore u BiH.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17