ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
O DANAŠNJOJ SJEDNICI

o_99339_1024.jpg

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije rekao je da je Narodna skupština Republike Srpske jedino mjesto odluke, a ne Predsjedništvo BiH.

"Želim komentirati današnji rad Predsjedništva. Ja sam nastavio sa svojim odnosom prema svim točkama dnevnog reda. Drugi put smo glasali protiv tih odluka. NS RS će odlučiti po točkama dnevnog reda. Ona je konačno mjesto odluke, a ne Predsjedništvo BiH. NS RS će na pažljiv način odnositi prema ovim pitanjima. Želim reći da se iznenada pojavila točka za ugovor između BiH i Islamske zajednice BiH. To je točka koja stoji od 2006. godine", istakao je Dodik.
Kaže da su danas saznali "nešto što je neprihvatljivo i ponižavajuće što ima veze s politikom, a ne pitanjem vjere".

"Ja nisam protiv da se urede odnosi između IZ i BiH, ali naravno da ne big glasao ni danas za to. U svakom slučaju ,ono što je novo i potpuno neprihvatljivo je da se mijenja procedura usvajanja takvog ugovora. Čuo sam od Džaferovića i Komšića, koji djeluju udruženo, razlog što su to opet stavili je što su otkrili da je Islamska zajednica domicilna, a svi ostali strani. Hoće reći da su Srbi i Hrvati stranci, a jedini faktor su Bošnjaci. Oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo i da to ne ide na Parlamentarnu skupštinu i naravno da je to neprihvatljivo da se daje veće pravo jednoj vjerskoj zajednici", rekao je Dodik.

Dodaje da on nema ništa protiv vjerskih običaja, ali je neprihvatljivo da se dozvoljava da muslimani napuste svoje radno mjesto i da je poslodavac dužan to im nadoknaditi.

"To bi trebalo biti ujednačeno i da se omogući da svi vjernici imaju isti tretman. U svakom slučaju, ja sam protiv da se to stavlja na dnevni red dok se te stvari ne riješe i ne usuglase s vjerskim zajednicama. Ovaj prijedlog vrvi od diskriminacije", kaže Dodik.

Dodaje da se šalje poruka pravoslavcima i katolicima da su stranci i da trebaju ići odavde.

"To nije tako i to je još jedna podjela naivnih da ponižavaju i diskriminiraju druge. Oni su na kraju povukli tu točku dnevnog reda, to je njihova odluka bila, ne moja, ali sam isto tako rekao zašto nisam glasao i zašto sam protiv", istakao je Dodik.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17