ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nesuglasje

predsjednistvo.jpg

Na 22. redovitoj sjednici Predsjedništva BiH, za sve točke dnevnog reda za su glasali predsjedavatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, dok je protiv bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi Dnevnik.ba.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja s dva glasa za (predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik), nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti vanjske politike. 

U skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavatelj Predsjedništva BiH će neke od točaka koje su se prvi put našle na dnevnom redu, uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obvezne točke dnevnog reda.

Zaključke i odluke za neke točke dnevnog reda iz oblasti vanjske politike, koje su ranije bile na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH, a za koje ni danas nije postignut konsenzus, u skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, proglasio je destruktivnim po vitalni entitetski interes.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja s dva glasa za i jednim glasom protiv, nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvaćanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine.  

U skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će neke od točaka koje su se prvi put našle na dnevnom redu, uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obvezne točke dnevnog reda

Zaključke i odluke za neke točke dnevnog reda iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvaćanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koje su ranije bile na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH, a za koje ni danas nije postignut konsenzus, u skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, proglasio je destruktivnim po vitalni entitetski interes.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17