ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dodik

dodikharmonika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je glasao protiv svih točaka obratio se javnosti na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu.

Komentirao je zabavu koju je priredio za svoje suradnike u kabinetu u zgradi Predsjednišva BiH gdje je doveo harmonikaša i s kolegama pio viski.

"Čovjek je ušao normalno u zgradu, to je moj poznanik iz Banje Luke, iako se sad neki utrkuju da mene kvalificiraju s psihološkog stajališta. Tko pokušava napraviti atmosferu ovako ratnom, za tim nema potrebe. Nitko ovdje ne priziva sukobe osim nekih bolesnih glava. Neka Komšić utvrdi tko. Bile su lijepe pjesme, 'Romanija', 'Srpska majka mene rodila' i još neke pjesme. Pjevao sam svojoj majci, što je tu problem, šta se tu dešava? Što je nenormalno zato što smo normalni? Ja ne zavirujem u njihove kabinete, pa mogu raditi što hoće. Ovaj kabinet pripada srpskom članu Predsjedništva i mi smo se okupili da pokažemo da nema razloga za zabrinutost. Svi koji kite ovako ili onako, njihov problem. Što je tu nenormalno I nedozvoljeno? Gdje piše da ne smije hamornikaš ući u kabinet? Gdje piše da se ne smije pjevati ili da ja ne smijem imati alkoholno piće u kabinetu, kao kod Džaferovića. Evo, ja i Komšić smo u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju prije nekoliko mjeseci", kazao je Dodik.

Osvrnuo se na izjavu lidera PDP-a Branislava Borenovića koji kaže "da je Dodik puk'o".

"Kaže da sam puk'o, a ja sam pjevao pjesmu 'Pukni zoro', jedna divna pjesma", nastavio je i dodao da tko pjeva zlo ne misli te da nije nikoga želio provocirati.

"Bolje da pričamo o harmonikašu nego da će netko dizati vojne jedinice jer od toga nema ništa."

Kazao je i da je Narodna skupština Republike Srpske jedino mjesto odluke, a ne Predsjedništvo BiH.

"Želim komentirati današnji rad Predsjedništva. Ja sam nastavio sa svojim odnosom prema svim točkama dnevnog reda. Drugi put smo glasali protiv tih odluka. NS RS će odlučiti po točkama dnevnog reda. Ona je konačno mjesto odluke, a ne Predsjedništvo BiH. NS RS će na pažljiv način odnositi prema ovim pitanjima. U svakom slučaju želim da kažem da se iznenada pojavila točka za ugovor između BiH i Islamske zajednice BiH. To je točka koja stoji od 2006. godine", istakao je Dodik.

Kaže da su danas saznali "nešto što je neprihvatljivo i ponižavajuće što ima veze sa politikom, a ne pitanjem vjere".

"Ja nisam protiv da se urede odnosi između IZ i BiH, ali naravno da ne bi glasao ni danas za to. U svakom slučaju ono što je novo i potpuno neprihvatljivo da se mijenja procedura usvajanja takvog ugovora. Čuo sam od Džaferovića i Komšića koji djeluju udruženo razlog što su to opet stavili je što su otkrili da je Islamska zajednica domicilna, a svi ostali strani. Oni hoće reći da su Srbi i Hrvati stranci, a jedini faktor su Bošnjaci. Oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo i da to ne ide na Parlamentarnu skupštinu i naravno da je to neprihvatljivo da se daje veće pravo jednoj vjerskoj zajednici", rekao je Dodik.

Dodaje da on nema ništa protiv vjerskih običaja, ali je neprihvatljivo da se dozvoljava da muslimani napuste svoje radno mjesto i da je poslodavac dužan da im to nadoknadi.

"To bi trebalo biti ujednačeno i da se omogući da svi vjernici imaju isti tretman. U svakom slučaju, ja sam protiv da se to stavlja na dnevni red dok se te stvari ne riješe i ne usuglasi sa vjerskim zajednicama. Ovaj prijedlog vrvi od diskriminacije", kaže Dodik.

Dodaje da se šalje poruka pravoslavcima i katolicima da su stranci i da odavde trebaju otići.

"To nije tako i to je još jedna podjela naivnih da ponižava druge i diskriminira. Oni su na kraju povukli tu točku dnevnog reda, to je njihova odluka bila, ne moja, ali sam isto tako rekao zašto nisam glasao i zašto sam protiv", istaknuo je Dodik.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17