ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Milas-Zelić

zelic milas

Potpora radu Udruge hrvatskih logoraša u BiH, aktivno se povezati s logorašima u Hrvatskoj

     Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas primio je u svome uredu u Zagrebu predsjednika Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Miroslava Zelića. Razgovarano je o radu i mogućnostima unaprjeđenja rada ove braniteljske Udruge, položaju hrvatskih logoraša u BiH kao i kvalitetnijem povezivanju hrvatskih logora u BiH i Republici Hrvatskoj.

Zelić je državnog tajnika Milasa informirao kako je Udruga hrvatskih logoraša u BiH dobila status krovne udruge i zajedno s preostale četiri Udruge proizašle iz Domovinskog rata u BiH čini Koordinaciju udruga koje okupljaju dragovoljce i veterane, članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatske vojne invalide te nositelje ratnih odličja. Prioriteti hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH, istaknuo je u razgovoru Zelić, su osim osiguranja boljih uvjeta rada Udruge, učiniti hrvatske logoraše vidljivim. „Hrvatski logoraši u BiH su nepravedno zapostavljali proteklih godina. Cilj nam je da se zna kako su brojni Hrvati u BiH prošli strahote bošnjačkih i srpskih logora, od kojih je vojska koja sebe naziva Armijom BiH imala najviše logora za Hrvate, oko 320, a samo u Bugojnu bilo je ih 55. Želimo da odgovorni za zločine i nestanak hrvatskih logoraša bude izvedeni pred lice pravde,  da hrvatski logoraši imaju status kakvog zaslužuju u društvu te da im se pomogne ne samo u materijalnom već u smislu psihološke podrške koja im je neophodna zbog proživljenih trauma“, istaknuo je Zelić koji je i sam prošao torture logora Armije R BiH u Bugojnu.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas iskazao je potporu radu Hrvatske udruge logoraša u BiH kao jedne od temeljnih braniteljskih udruga u BiH koju je pozvao da aplicira na programe potpore Ureda kojem je na čelu. Posebno je naglasio važnost boljeg uvezivanja logoraša iz BiH i Hrvatske. „Vaše traume su iste i bilo bi dobro da se međusobno uvežete jer imate puno toga zajedničkog, od pripadnosti istom hrvatskom narodu do bolnih iskustava  koje ste proživjeli u logorima od mojeg rodnog Vukovara do Bugojna“, istaknuo je državni tajnik Zvonko Milas.

AP/ Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17