ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Vrijedna donacija

210928donacija_eu_markica.jpg

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler uručio je danas donaciju od 14 vozila Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Agenciji za sigurnost hrane BiH.

Vrijednost vozila iznosi više od 200.000 eura, a dio su ukupne podrške Europske unije jačanju kapaciteta fitosanitarne inspekcije i sektora sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini.

Sattler je izjavio da mu je zadovoljstvo uručiti donirana vozila trima institucijama, podsjetivši da je prije par tjedana uručio 14 vozila institucijama RS-a.

- Ovo je izuzetno važno jer zaštitom bilja štitimo svoje živote, a osiguravanjem zdrave hrane činimo naš lanac snabdijevanja hranom stabilnim - poručio je Sattler.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić naveo je da je sigurnost hrane u BiH obaveza federalnog, državnog ali i drugih razina vlasti.

- Osim zbog zaštite naših potrošača, moramo dokazati kvalitet naših proizvoda kroz zakonodavni okvir kako bi omogućili njihov izvoz u EU i druge zemlje - istaknuo je Dedić.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović poručio je da će donirana vozila omogućiti inspektorima bolju graničnu kontrolu ali i efikasniji unutrašnji fitosanitarni nadzor.

Na ceremoniji je naglašeno da će ta podrška doprinijeti i jačanju kapaciteta spomenutih službi za potrebe usklađivanja sa pravilima i standardima Europske unije.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17