ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
JEDNOGLASNA ODLUKA

vijeceministara234.png

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na vanrednoj sjednici usvojilo Odluku o privremenom financiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija BiH, piše Klix.ba..

Ova odluka usvojena je jednoglasno, a sjednica je održana telefonski.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković kazala je kako je ovo važan korak ka normalizaciji rada te da očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice.

"Pred nama je još mnogo važnih odluka u interesu građana", kazala je Turković.

Ovom odlukom osigurano je nesmetano funkcioniranje državnih institucija, a zanimljivo je da su sudjelovali i ministri iz Republike Srpske. Oni su time prekršili odluke NSRS.

Usvajanje ove odluke od predsjedavajućeg Zorana Tegeltije tražio je i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Iz Vijeća ministara BiH priopćeno je kako je na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, jednoglasno na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici donešena Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za razdoblje listopad – prosinac 2021. godine, u iznosu 249 milijuna KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za financiranje institucija BiH u skladu s Zakonom o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od 1. listopada 2021 . godine.

"Zaduženo je Ministarstvo financija i trezora BiH da u suradnji s Kancelarijom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH", navode iz Vijeća ministara.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17