ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Predsjedavajući Predsjedništva

210715 komsic intervju

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je večeras u Sarajevu, upitan da prokomentira odlazak političara iz RS-a u Beograd i sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio novinarima da to nije ništa novo, te da smo već imali prilike bezbroj puta to da vidimo.

- Dodik pritisne opoziciju pa onda svi zajedno odu. Sad, koliko sam vidio, bili su to ipak odvojeni susreti sa Vučićem. On tamo dođe, vrijeđa sve ovdje u BiH, Vučić to polako smiruje, nekako pokuša da 'hendla' situaciju. Dodik promijeni mišljenje. Sastat će se sa Schmidtom i sad će tražiti način kako da se vrati nekim aktivnostima koje su bile redovne, pa čak i njegovom poslu u Predsjedništvu BiH.  Dakle, ništa što nije bilo očekivano kao reakcija Milorada Dodika i cijele te političke svite koja ga prati u toj avanturi koja je više besmislena - kazao je Komšić.

Dodao je da je to trošenje vremena, energije, živaca naroda, „umjesto da se posveti onome što stvarno jeste rad za građane i Republike Srpske u koje se toliko zaklinje, a i BiH, jer mu to piše kao ustavna obaveza u Ustavu BiH, a položio je zakletvu, zaklinjući se da će to raditi“.

- Dakle, ništa neuobičajeno i sad je stvar samo traženja načina kako će se ponovo uključiti u rad institucija u BiH, od njega samog, od članova Vijeća ministara BiH i aktivirati rad u parlamentu. Mislim da će se to desiti i onda čovjek sebi postavi pitanje zapravo čemu sve to? Ali, na žalost, već treću godinu mandata Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH, u ovom mandatnom periodu gladamo isti scenarij po ne znam koji put, nadam se da je i posljednji – naveo je Komšić.  

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17