ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Srpski član Predsjedništva

dodik 

 

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik održao je vanrednu konferenciju u Banjoj Luci nakon što je visoki predstavnik u BiH donio zakon o negiranju genocida.

- RS ovo odbacuje. U Srebrenici se nije dogodio genocid, to kažu međunarodni faktori. Pokušava se genocid nametnuti srpskom narodu. BiH nakon ovog ne može funkcionirati. Sazvat ćemo sjednicu Skupštine sljedećeg tjedna i donijet ćemo odluku koju trebamo donijeti.

Istaknuo je da nakon ove odluke Inzka slijedi nova politička kriza u BiH, piše Dnevni avaz.

-  U BiH nema dijaloga, u BiH se silom treba nametnuti da Srbi trebaju sa izgube svoju autonomiju, državu.... Kao čovjek koji predvodi srpski narod to ne smijemo dozvoliti. Genocid se nije dogodio. Za ovu odluku on nema koncenzus ni Vijeća sigurnosti. Njegova ostavka je prihvaćena i ne može on donosi ovakve odluke – kazao je Dodik.

Zakon o negiranju genocida je i, kako je kazao, "šansa za Srbe u BiH".

- Ovo je ključni trenutak da ćemo kao narod opstati ili ćemo za kratko vrijeme nestati sa ovog prostora. Narod koji je načinio genocid, sada nama priča neku priču. Naša nastojanja idu prema tome da se branimo. Još jednom ću ponoviti nije bilo genocida u BiH. Ovo će potaknuti više zla u BiH. Ova odluka ne dozvoljava ići dalje. On donosi odluku i proglašava zakon. To nema nigdje u svijetu. Neka ga je sramota - rekao je Dodik.

Ponovio je ranije stavove da RS priznaje veliki zločin u Srebrenici.

- Tamo su sahranjeni ljudi koji su poginuli i 1990. godine. Inzko nije dobrodošao među Srbe i on to dobro zna – kazao je.

Na kraju je pozvao i opoziciju u RS da se ujedini i odbaci oduke Visokog predstavnika, prenosi Avaz. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17