ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SARAJEVO

281119johann_sattler.jpg

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler danas će posjetiti kompaniju Vimar Groupe d.o.o. u Visokom. 

Mesna industrija Vimar bavi se preradom mesa više od 30 godina. U 2020. godini, uz podršku Europske unije, kompanija Vimar izgradila je nove proizvodne pogone i kupila nove moderne mašine za preradu mesnih proizvoda, što će im u konačnici omogućiti da svoje proizvode plasiraju na tržištu Europske unije. Pored toga, Vimar kroz ovu investiciju bilježi značajan porast proizvodnje kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Kompanija Vimar je jedan od korisnika bespovratnih sredstava projekata EIMBussines i EU4Agri koje Evropska unija finacira za razvoj privatnog sektora u BiH, otvaranje novih i zadržavanje postojećih radnih mjesta te oporavak od krize prouzrokovane COVID-19 u BiH.

Kroz EU4Business, EU omogućava firmama, poljoprivrednicima i poduzetnicima da iskoriste svoje potencijale i postignu bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima, putem financijske i tehničke pomoći. U sklopu EU4Agri, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

EU je za oba projekta izdvojila ukupno 35 milijuna eura bespovratnih sredstava, priopćeno je iz UNDP-a u BiH. 

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17