ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ŽESTOK ODGOVOR DODIKA

dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni kako je čak i Daytonskim mirovnim sporazumom građanski rat u BiH označen kao tragičan sukob u regiji i nema nitko, osim Bakira Izetbegovića, da ne zna da su u BiH devedesetih godina ratovali narodi koji su i prije rata živjeli tu, neki pojačani dobrovoljcima iz islamskih zemalja.

“Pričom o agresiji na BiH, a gledajući u Srbiju, izmišljanjem etničkih čišćenja i genocida širom BiH, Bakir Izetbegović pokušava da povrati politički utjecaj koji je SDA izgubila, i to igrajući na kartu žrtve i vanjskih neprijatelja Srbije i Hrvatske”, istaknuo je Dodik komentirajući Izetbegovićevu izjavu da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila, kako kaže, agresija na BiH, te da je “srpski svijet drugo ime za veliku Srbiju”.

On je zaključio kako je takvim narativom i takvim odnosom prema najvažnijim susjedima, Izetbegović najviše štete nanosi upravo Bošnjacima, koji su i u ratu i u miru bili najveće žrtve svog rukovodstva.

Dodik je istaknuo kako je “posljednji popis u BiH, koji je friziran da se zadovolje zahtjevi Bošnjaka, pokazao nešto što bi u Sarajevu uporno sakrili – u Republici Srpskoj živi više od 15 posto nesrba, a u FBiH Srbi su na razini statističke greške”.

“Jasno je onda i tko je izvršio etničko čišćenje i koji narod je očišćen iz FBiH. Nisam htio jučer reagirati na Izetbegovićeve neistine i konstrukcije iz poštovanja činjenice da muslimani slave Bajram, ali vidim da Izetbegoviću nije smetalo da na svoj blagdan napadne Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. U ratu su to činili na pravoslavne blagdane, ostavljajući krvave tragove od Kravica, preko Bradine do Sarajeva”, rekao je Dodik, piše Srna.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17