ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Pandemija

vijeće_ministara_bih.jpg

 

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog dopune I Sporazuma o financiranju godišnjeg akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. između Europske unije (EU), koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, sa Osnovama za njegovo zaključivanje.

Europska unija tom dopunom želi osigurati sredstva kako bi bio podržan ekonomski oporavak BiH nakon pandemije COVID-19, uvođenjem dvije nove akcije, i to "EU4 mala i srednja poduzeća" s proračunom 14 miliona eura i "EU4Trade" s proračunom četiri miliona eura. Ova sredstva preusmjerena su iz  akcija "EU4Energy" i "EU4Transport".

Istovremeno, ukupna vrijednost godišnjeg akcijskog programa za BiH ostaje ista i iznosi 85.490.154 eura, kao i ukupan doprinos EU u iznosu 81.898.200 eura.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog te dopune Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Direkcije za europske integracije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17