ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
USKORO DRUGI KRUG

IMG_4235-saved-for-web-5-1.jpg

Tomislav Tomašević, kandidat stranke Možemo za gradonačelnika Zagreba, koji je na jučer održanim izborima osvojio 147.631 glasova, u drugom krugu za dva tjedna, sučelit će se s Miroslavom Škorom, predsjednikom Domovinskog pokreta koji je zadobio povjerenje 39.789 Zagrepčana.

Čovjek koji je na jučerašnjim izborima napravio ono što su mnogi smatrali nemogućim je lijevi aktivist, a potječe iz Vidovica u Bosanskoj Posavini odakle mu je otac Smiljan, inače razvojačeni hrvatski branitelj i desno orijetnirani političar.

Mnogo poznatiji član obitelji Tomašević je Tomislavov stric, a Smiljanov brat Ivo Tomašević, poznati katolički svećenik i od 1991. tajnik sarajevskog kardinala Vinka Puljića.

Otkako je prije tri desetljeća postao jedan od najbližih Puljićevih suradnika, a kasnije i tajnik Biskupske konferencije BiH, monsinjor Tomašević pripada samom vrhu Katoličke crkve u BiH, i često nastupa u medijima. Iako je katolički svećenik, što podrazumijeva zabranu članstva u nekoj stranci, stric Tomislava Tomaševića vrlo često sudjeluje u političkim raspravama. Ivo Tomašević spada među bosansko-hercegovačke integraliste, i u više navrata je kritizirao daytonsku podjelu BiH na Federaciju i Republiku Srpsku, jer smatra da je na taj način učinjena nepravda prema Bošnjacima i Hrvatima.

Ukratko, biografija obitelji Tomislava Tomaševića je sve samo ne ljevičarska, osim, razumije se, njega.

Hoće li Miroslav Škoro uspjeti mobilizirati dodatne snage od 693.645 Zagrepčana koliko ih se nalazi na biračkom popisu te prestići Tomaševića ostaje neizvjesno do samoga kraja.

No kako god bilo, možda na kraju i ne bude sve onako kako se činilo…

Brotnjo.info

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17