ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
do 22 i 30

kafić_Sarajevo.jpg

foto : Fena/ARHIV

 

Vlada Kantona Sarajevo danas je, uslijed poboljšanja epidemiološke situacije u KS, donijela zaključak kojim se pomjera radno vrijeme do 22.30 sati poslovnim subjektima u Kantonu Sarajevo čiji je rad, ranijim zaključcima Vlade KS bio ograničen do 20.00 sati.

Zaključkom je precizirano da se dozvoljava rad ugostiteljskim subjektima sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu i 30 osoba na otvorenom prostoru (bašta objekta), uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Također, dozvoljava se rad djelatnosti kockanja i klađenja, sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Dozvoljava se rad fitness centara i teretana sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih netto, a ne više od 20 osoba.
Također, dozvoljava se rad wellness i spa centara sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih netto, a ne više od 20 osoba – priopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U priopćenju se navodi da se dozvoljava rad javnih bazena, sa radnim vremenom do 22.30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Zaključak o radnom vremenu navedenih poslovnih subjekata na snazi je od danas, 7. svibnja, do 24. svibnja 2021. godine.

Zaključkom Vlade sa današnje sjednice potvrđeno je, također, da je ograničenje kretanja u Kantonu Sarajevo na snazi od 23.00 do 05.00 sati ujutro.

Na snazi ostaju sve ostale higijensko-epidemiološke mjere koje je utvrdila Vlada KS.

Vlada će pratiti epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, te će, u skladu sa utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva KS, po potrebi revidirati donesene mjere – navodi se u priopćenju.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17