× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • TRAVNIK

e0e9d9a6b53de39887ae82d8b220cefb_L.jpg

Vlada SBŽ je usvojila Zapisnik s 80. sjednice.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada SBŽ je donijela Odluku o usvajanju Bilance energetskih potreba Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Cilj dokumenta jest prikazati neophodne elemente i pokazatelje Bilance energetskih potreba Srednjobosanske županije za 2021. godinu, uključujući energetske pokazatelje ostvarenja Bilance energetskih potreba u prethodnoj godini, odnosno 2020.g.

Donesene su i sljedeće odluke, a na prijedlog Ministarstva financija:


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje razgraničenih namjenskih prihoda iz prethodne godine, Županijskoj upravi za civilnu zaštitu, u iznosu od 10.000,00 KM, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu.


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje razgraničenih namjenskih prihoda iz prethodne godine, u iznosu od 2.032.518,85 KM Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu.

Sredstava iz ove Odluke dodjeljuju se Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kako slijedi:


o „Subvencije javnim poduzećima - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 50.000,00 KM,
o „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 100.000,00 KM,
o „Tekući transferi neprofitnim organizacijama - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 20.000,00 KM,
o „Ugovorene i druge posebne usluge“, iznos od 57.590,47 KM,
o „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - poticaji vodoprivredi“, iznos od 400.000,00 KM,
o „Subvencije javnim poduzećima - poticaji vodoprivredi“, iznos od 187.060,33 KM,
o „Tekući transferi pojedincima - za rekultiviranje poljoprivrednog zemljišta“, iznos od 483.778,62 KM,
o „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za rekultiviranje poljoprivrednog zemljišta“, iznos od 500.000,00 KM,
o „Tekući transferi pojedincima- poticaji veterinarstvu -zakonske obaveze“, iznos od 59.148,88 KM,
o „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima- poticaji veterinarstvu ( zakonske obaveze)“, iznos od 60.000,00 KM i
o „Subvencije javnim poduzećima-poticaji šumarstvu, za državne šume“, iznos od 114.940,55 KM.


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje doniranih sredstava, Vlade Republike Hrvatske, u iznosu od 2.507,00 KM, Srednjoj školi “ Kreševo“ Kreševo, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Sredstva iz ove Odluke dodjeljuju se Srednjoj školi “ Kreševo“ Kreševo na stavku „Nabavka opreme“.


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBŽ donijela sljedeće odluke:


- Odluka o raspodjeli sredstava za visoko školstvo planiranih Proračunom SBŽ za 2021.godinu. Ovom odlukom se utvrđuje raspodjela sredstava planiranih Proračunom SBŽ za 2021. godinu, “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima- za financiranje visokog školstva i stipendiranje studenata“ u iznosu od 110.679,00 KM kako slijedi:


o Studentski centar Sarajevo - 44.800,00 KM
o Studentski centar „Sveučilišta u Mostaru“ - 33.800,00 KM
o Studentski centar „Univerzitet u Zenici“ - 15.400,00 KM
o Studentski centar „Džemal Bijedić“, Mostar - 14.600,00 KM
o Studentski centar „Univerzitet u Tuzli“ - 2.079,00 KM


- Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke Tekuće rezerve Proračuna SBŽ za 2021.g. Ovom Odlukom izdvajaju se sredstva iz Tekuće rezerve Proračuna SBŽ za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 6.000,00 KM. Sredstva iz ove Odluke prenijet će se na nižu potrošačku jedinicu OŠ „Turbe“ Turbe. Sredstva potrebna za plaćanje troškova prijevoza donirane opreme - namještaj, pametne ploče, tableta iz Republike Danske.


Donesena je i Odluka o darivanju, ovom odlukom se daruje materijal zbog funkcionalnosti javnog zdravstva u SBŽ uspostavljanjem elektronskih knjižica u ukupnoj vrijednosti od 109.441,80 KM, na teret Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Odlukom se daruje materijal Zavodu za zdravstveno osiguranje Srednjobosanske županije (predtiskane PVC kartice, ribon ZP7 i Zebra Cleaning kit for ZXP), a na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike:

Županijska uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada SBŽ donijela Odluku o izdvajanju sredstava za nabavku odstranjivača vlade za potrebe službi za zaštitu i spašavanje Županijskog stožera civilne zaštite i Županijskog operativnog centra civilne zaštite, izdvajaju se sredstva za nabavku osnovnog sredstva – odstranjivač vlage 40 komada po ukupnoj cijeni od 82.920,00 KM bez uračunatog PDV-a. Sredstva će se doznačiti poduzeću „ARK“ d.o.o. Sarajevo.

Vlada SBŽ je na prijedlog Županijskog zavoda za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno - povijesnog naslijeđa donijela Odluku o izdvajanju sredstava za nabavku Plotera printer A0 format, sa pozicije nabavka opreme izdvajaju se sredstva u iznosu od 4.393,29 KM za nabavku Plotera printer A0 formata za potrebe Županijskog zavoda za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-povijesnog naslijeđa. Iznos sredstava iz ove Odluke doznačit će firmi „Ocean“ d.o.o. Travnik kao izabranom dobavljaču.

Županijska uprava za branioce je predložila, a Vlada SBŽ donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna Srednjobosanske županije za 2021. godinu u iznosu od 80.000,00 KM za pomoć u radu udruženja branitelja.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBŽ dala sljedeće suglasnosti:


- Suglasnost SŠ „Novi Travnik“ Novi Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost KŠC „Petar Barbarić“ Gimnazija -Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost KŠC „Petar Barbarić“ Osnovna škola -Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost OŠ „fra Marijan Šunjić“ Stojkovići - Novi Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost OŠ “Kiseljak 2” Zabrđe za nabavku računara i računarske opreme u procijenjenoj vrijednosti nabavke od 4.000,00KM s PDV-om. Naznačena sredstva osigurana donacijom poduzeća BH -Telecom d.d. Sarajevo.
- Suglasnost SŠ “Busovača ” Busovača za nabavku opreme radi opremanja kuhinje za potrebe praktične nastave u procijenjenoj vrijednosti nabavke od 5.021,25KM s PDV-om. Naznačena sredstva osigurana su donacijom Vlade Republike Hrvatske.
Data je suglasnost Županijskom arhivu za nabavku usluga nadzora nad izvođenjem radova II. faze izgradnje zgrade Depoa Županijskog arhiva u vrijednosti od 2.000,00KM s PDV-om putem direktnog sporazuma.

Vlada Županije primila je ka znanju Informaciju o aktivnostima na uspostavi Registra zaposlenih u javnom sektoru u Srednjobosanskoj županiji. Zadužuje se Ministarstvo financija da na zahtjev Tim za sprečavanje korupcije Vlade Srednjobosanske županije dostavi tražene podatke u cilju uspostave Registra zaposlenih u javnom sektoru u SBŽ.

Vlada Županije podržala je donošenje nove Odluke o razvrstavanju cesta u FBiH u autoceste, brze ceste, magistralne i regionalne ceste na način da se uradi revizija prethodne Odluke tako da putni pravci koji su predloženi za veći rang moraju ispunjavati uslove predviđene Pravilnikom o osnovnim uslovima koje javne ceste moraju ispunjavati sa staništa sigurnosti prometa (Službene novine BiH, broj 6/06), za ceste u koji su rang predloženi. Odluku treba da prati i Plan financiranja tj. osiguranja sredstava za povećane potrebe na magistralnim i regionalnim cestama. Više informacija možete dobiti u Županijskoj direkciji za ceste.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada SBŽ je dala suglasnost JU Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik za dogradnju prijemnog odjela onkologije i dnevne onkološke bolnice, a o financijskoj podršci navedenom projektu Vlada će se naknadno izjasniti u skladu s financijskim mogućnostima.

Data je i suglasnost Anti Matiću, ministru zdravstva i socijalne politike za potpisivanje izjave o partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske za nabavku digitalnog mamografa za potrebe JU Dom zdravlja Novi Travnik.


Vlada SBŽ je donijela Odluku o utvrđivanju Liste lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ. Vlada donosi Odluku o Listi lijekova iz Prioritetnog programa za lijekove koji se koriste za teža stanja i oboljenja koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstva Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ. Donesen je Zaključak kojim se ovlašćuje Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ, da na prijedlog Povjerenstva za medicinsku rehabilitaciju, ortopedska pomagala i lijekove Zavoda za zdravstveno osiguranja, utvrdi listu lijekova i visinu pomoći koju će Zavod odobravati osiguranim osobama za nabavku istih. Lijekovi i pomoć odobravat će se putem Povjerenstva. Zadužuje se Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje da nakon donošenja Odluke o listi ovog Zaključka istu dostavi Ministarstvu na znanje.

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada SBŽ je donijela zaključak kojim će se Izvođenje nastave za završne razrede srednjih škola (maturanti), od ponedjeljka, 26.4.2021.godine odvijati u prostorijama škola.

Sve ranije donesene mjere Vlade Županije u cilju suzbijanja pandemije COVID - 19 na području Srednjobosanske županije ostaju na snazi do daljnjeg.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • TRAVNIK

e0e9d9a6b53de39887ae82d8b220cefb_L.jpg

Vlada SBŽ je usvojila Zapisnik s 80. sjednice.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada SBŽ je donijela Odluku o usvajanju Bilance energetskih potreba Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Cilj dokumenta jest prikazati neophodne elemente i pokazatelje Bilance energetskih potreba Srednjobosanske županije za 2021. godinu, uključujući energetske pokazatelje ostvarenja Bilance energetskih potreba u prethodnoj godini, odnosno 2020.g.

Donesene su i sljedeće odluke, a na prijedlog Ministarstva financija:


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje razgraničenih namjenskih prihoda iz prethodne godine, Županijskoj upravi za civilnu zaštitu, u iznosu od 10.000,00 KM, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu.


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje razgraničenih namjenskih prihoda iz prethodne godine, u iznosu od 2.032.518,85 KM Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu.

Sredstava iz ove Odluke dodjeljuju se Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kako slijedi:


o „Subvencije javnim poduzećima - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 50.000,00 KM,
o „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 100.000,00 KM,
o „Tekući transferi neprofitnim organizacijama - poticaji vodoprivredi (interventna sredstva)“, iznos od 20.000,00 KM,
o „Ugovorene i druge posebne usluge“, iznos od 57.590,47 KM,
o „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - poticaji vodoprivredi“, iznos od 400.000,00 KM,
o „Subvencije javnim poduzećima - poticaji vodoprivredi“, iznos od 187.060,33 KM,
o „Tekući transferi pojedincima - za rekultiviranje poljoprivrednog zemljišta“, iznos od 483.778,62 KM,
o „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za rekultiviranje poljoprivrednog zemljišta“, iznos od 500.000,00 KM,
o „Tekući transferi pojedincima- poticaji veterinarstvu -zakonske obaveze“, iznos od 59.148,88 KM,
o „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima- poticaji veterinarstvu ( zakonske obaveze)“, iznos od 60.000,00 KM i
o „Subvencije javnim poduzećima-poticaji šumarstvu, za državne šume“, iznos od 114.940,55 KM.


- Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje doniranih sredstava, Vlade Republike Hrvatske, u iznosu od 2.507,00 KM, Srednjoj školi “ Kreševo“ Kreševo, neplaniranih u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021. godinu. Sredstva iz ove Odluke dodjeljuju se Srednjoj školi “ Kreševo“ Kreševo na stavku „Nabavka opreme“.


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBŽ donijela sljedeće odluke:


- Odluka o raspodjeli sredstava za visoko školstvo planiranih Proračunom SBŽ za 2021.godinu. Ovom odlukom se utvrđuje raspodjela sredstava planiranih Proračunom SBŽ za 2021. godinu, “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima- za financiranje visokog školstva i stipendiranje studenata“ u iznosu od 110.679,00 KM kako slijedi:


o Studentski centar Sarajevo - 44.800,00 KM
o Studentski centar „Sveučilišta u Mostaru“ - 33.800,00 KM
o Studentski centar „Univerzitet u Zenici“ - 15.400,00 KM
o Studentski centar „Džemal Bijedić“, Mostar - 14.600,00 KM
o Studentski centar „Univerzitet u Tuzli“ - 2.079,00 KM


- Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke Tekuće rezerve Proračuna SBŽ za 2021.g. Ovom Odlukom izdvajaju se sredstva iz Tekuće rezerve Proračuna SBŽ za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 6.000,00 KM. Sredstva iz ove Odluke prenijet će se na nižu potrošačku jedinicu OŠ „Turbe“ Turbe. Sredstva potrebna za plaćanje troškova prijevoza donirane opreme - namještaj, pametne ploče, tableta iz Republike Danske.


Donesena je i Odluka o darivanju, ovom odlukom se daruje materijal zbog funkcionalnosti javnog zdravstva u SBŽ uspostavljanjem elektronskih knjižica u ukupnoj vrijednosti od 109.441,80 KM, na teret Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Odlukom se daruje materijal Zavodu za zdravstveno osiguranje Srednjobosanske županije (predtiskane PVC kartice, ribon ZP7 i Zebra Cleaning kit for ZXP), a na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike:

Županijska uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada SBŽ donijela Odluku o izdvajanju sredstava za nabavku odstranjivača vlade za potrebe službi za zaštitu i spašavanje Županijskog stožera civilne zaštite i Županijskog operativnog centra civilne zaštite, izdvajaju se sredstva za nabavku osnovnog sredstva – odstranjivač vlage 40 komada po ukupnoj cijeni od 82.920,00 KM bez uračunatog PDV-a. Sredstva će se doznačiti poduzeću „ARK“ d.o.o. Sarajevo.

Vlada SBŽ je na prijedlog Županijskog zavoda za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno - povijesnog naslijeđa donijela Odluku o izdvajanju sredstava za nabavku Plotera printer A0 format, sa pozicije nabavka opreme izdvajaju se sredstva u iznosu od 4.393,29 KM za nabavku Plotera printer A0 formata za potrebe Županijskog zavoda za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-povijesnog naslijeđa. Iznos sredstava iz ove Odluke doznačit će firmi „Ocean“ d.o.o. Travnik kao izabranom dobavljaču.

Županijska uprava za branioce je predložila, a Vlada SBŽ donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna Srednjobosanske županije za 2021. godinu u iznosu od 80.000,00 KM za pomoć u radu udruženja branitelja.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBŽ dala sljedeće suglasnosti:


- Suglasnost SŠ „Novi Travnik“ Novi Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost KŠC „Petar Barbarić“ Gimnazija -Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost KŠC „Petar Barbarić“ Osnovna škola -Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost OŠ „fra Marijan Šunjić“ Stojkovići - Novi Travnik na Plan javne nabavke za 2021.g.
- Suglasnost OŠ “Kiseljak 2” Zabrđe za nabavku računara i računarske opreme u procijenjenoj vrijednosti nabavke od 4.000,00KM s PDV-om. Naznačena sredstva osigurana donacijom poduzeća BH -Telecom d.d. Sarajevo.
- Suglasnost SŠ “Busovača ” Busovača za nabavku opreme radi opremanja kuhinje za potrebe praktične nastave u procijenjenoj vrijednosti nabavke od 5.021,25KM s PDV-om. Naznačena sredstva osigurana su donacijom Vlade Republike Hrvatske.
Data je suglasnost Županijskom arhivu za nabavku usluga nadzora nad izvođenjem radova II. faze izgradnje zgrade Depoa Županijskog arhiva u vrijednosti od 2.000,00KM s PDV-om putem direktnog sporazuma.

Vlada Županije primila je ka znanju Informaciju o aktivnostima na uspostavi Registra zaposlenih u javnom sektoru u Srednjobosanskoj županiji. Zadužuje se Ministarstvo financija da na zahtjev Tim za sprečavanje korupcije Vlade Srednjobosanske županije dostavi tražene podatke u cilju uspostave Registra zaposlenih u javnom sektoru u SBŽ.

Vlada Županije podržala je donošenje nove Odluke o razvrstavanju cesta u FBiH u autoceste, brze ceste, magistralne i regionalne ceste na način da se uradi revizija prethodne Odluke tako da putni pravci koji su predloženi za veći rang moraju ispunjavati uslove predviđene Pravilnikom o osnovnim uslovima koje javne ceste moraju ispunjavati sa staništa sigurnosti prometa (Službene novine BiH, broj 6/06), za ceste u koji su rang predloženi. Odluku treba da prati i Plan financiranja tj. osiguranja sredstava za povećane potrebe na magistralnim i regionalnim cestama. Više informacija možete dobiti u Županijskoj direkciji za ceste.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada SBŽ je dala suglasnost JU Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik za dogradnju prijemnog odjela onkologije i dnevne onkološke bolnice, a o financijskoj podršci navedenom projektu Vlada će se naknadno izjasniti u skladu s financijskim mogućnostima.

Data je i suglasnost Anti Matiću, ministru zdravstva i socijalne politike za potpisivanje izjave o partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske za nabavku digitalnog mamografa za potrebe JU Dom zdravlja Novi Travnik.


Vlada SBŽ je donijela Odluku o utvrđivanju Liste lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ. Vlada donosi Odluku o Listi lijekova iz Prioritetnog programa za lijekove koji se koriste za teža stanja i oboljenja koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstva Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ. Donesen je Zaključak kojim se ovlašćuje Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ, da na prijedlog Povjerenstva za medicinsku rehabilitaciju, ortopedska pomagala i lijekove Zavoda za zdravstveno osiguranja, utvrdi listu lijekova i visinu pomoći koju će Zavod odobravati osiguranim osobama za nabavku istih. Lijekovi i pomoć odobravat će se putem Povjerenstva. Zadužuje se Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje da nakon donošenja Odluke o listi ovog Zaključka istu dostavi Ministarstvu na znanje.

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada SBŽ je donijela zaključak kojim će se Izvođenje nastave za završne razrede srednjih škola (maturanti), od ponedjeljka, 26.4.2021.godine odvijati u prostorijama škola.

Sve ranije donesene mjere Vlade Županije u cilju suzbijanja pandemije COVID - 19 na području Srednjobosanske županije ostaju na snazi do daljnjeg.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.