ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bez posla ostaje 100 radnika

 Reumal_1.jpg

 

U Općini Fojnica danas je održan sastanak s temom stanja u lječilištu Reumal, na inicijativu načelnika Sabahudina Klisure. Osim načelnika, sastanku su prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Fojnica Vanja Oroz Jukić, pomoćnik za financije i gospodarstvo Amir Polutan, te ispred Reumala direktor Alija Mukača i financijski direktor Nermin Kadrić.

Načelnik Klisura je dobro informiran o trenutnom stanju, a najveći fokus bio je na provođenju sistematizacije i reorganizacije poslovanja,te proglašenju tehnološkog viška radnika. 

Iz Uprave Reumala su istaknuli kako je nepohodno da dođe do ovih procesa, i da mora doći do otpuštanja radnika. Kao olakšavajuća okolnost je navedena činjenica da je 25 radnika potpisalo odluku o tehnološkom višku, uz uvećanu otpremninu od 30 posto, kao i da 13 radnika ide u mirovinu tijekom ove godine. Tako je smanjen broj radnika koji moraju biti proglašeni tehnološkim viškom na 60. Tehnološkim viškom trebalo bi biti proglašeno ukupno stotinjak radnika. 

Radnici će steći mogućnosti za prijavu na biro, te će primati 40 posto prosječne plaće u FBiH, a iz Uprave kažu kako se nadaju da će svi biti vraćeni na posao kada se steknu uvjeti. 

Kako prenosi stranica općine Fojnica, načelnik Klisura je svjestan da je Reumal najvažniji resurs općine , te kako su svi navedeni procesi nužni za očuvanje istog. Obavezao je Upravu da prilikom donošenja odluka vodi računa o ekonomskim zakonitostima, budućnosti poslovanja,i socijalnom statusu zaposlenih. 

Klisura je zatražio od Uprave i da redovno izvještava općinu o svakom narednom koraku, te obećao podršku i pomoć u svakom pogledu.

 

artinfo.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17