ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Prekogranična suradnja

vukovic vitz gospod

Projekti prekogranične suradnje zanimljivi su i viteškim gospodarstvenicima

        Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr. sc. Vjekoslav Vuković sa suradnicima nastavio je posjete bh. gospodarstvenicima s ciljem upoznavanja problema s kojima se susreću, kako bi na temelju saznanja s terena Komora mogla kreirati i predstavnicima vlasti predložiti kvalitetnije mjere na njihovu prevazilaženju. Vuković je s direktorom Sektora za javna dokumenta pri VTK BiH Mirkom Boškovićem ovih dana boravio u Vitezu gdje je posjetio tvrtku Ecos te održao sastanak s predstavnicima Udruge poslodavaca Vitez.

Predstavnici tvrtke Ecos koja je u već dva desetljeća uspješnog poslovanja  izgradila prepoznatljiv brend u prodaji i proizvodnji materijala za centralno grijanje, opreme za kupaonice,  keramike i vodomaterijala, kao osnovni problem u radu naveli su carinsku suspenziju uvoza inkoks žice koja im je jedan od materijala neophodnih u proizvodnji. Inače, ova viteška tvrtka ima 125 zaposlenih. Nakon posjeta Ecosu, predstavnici VTK BiH sastali su se i s članovima Udruženja poslodavaca Vitez koja okuplja blizu 50 viteških gospodarstvenika. Očekivanja od VTK BiH iznio je  Mirko Šakić, novoizabrani predsjednik Udruženja. Ona se najvećim dijelom odnose na mogućnost uključivanja u projekte prekogranične suradnje uz iskorištavanje pretpristupnih fondova Europske unije koji su BiH na raspolaganju. Također, u fokusu zanimanja viteških poslodavaca su i edukacije koje svojim članovima i gospodarstvenicima nudi VTK BiH.

Predsjednik VTK Vuković upoznao je domaćine s aktivnostima Komore poduzetim s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja u BiH. „Iako nas je pratila epidemija koronavirusa, u prošloj smo godini pokrenuli niz aktivnosti, uključujući i prijedloge mjera, kako bi poboljšali uvjete poslovanja naših gospodarstvenika, posebno izvoznika. Radimo i na digitalizaciji same Komore, a imamo i mnoštvo pokrenutih edukativnih programa koji pomažu gospodarstvenicima kako bi bili konkurentniji na tržištu“, kazao nam je Vjekoslav Vuković, predsjednik VTK BiH.

IMG-fc1ad05020cfe730a9d94620c81f33b3-V.jpg

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17