ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Koronavirus
 
cjepivo
 
 
 
Prema informacijama koje je Federalno ministarstvo zdravstva dobilo od Ministarstva civilnih poslova BiH, kroz Covax mehanizam se krajem siječnja, odnosno početkom veljače očekuje isporuka prvog manjeg kontingenta cjepiva protiv Covid-19 proizvođača Pfizer u Bosnu i Hercegovinu. Ovo cjepivo je dobilo privremenu dozvolu za uporabu od strane Europske agencije za lijekove, priopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.
 
Federacija BiH je kroz Covax mehanizam u prvom krugu nabavke osigurala 800.000 doza cjepiva, koje će se nakon prve početne isporuke koja se očekuje krajem mjeseca odnosno početkom idućeg mjeseca, dalje sukcesivno dostavljati. U narednom razdoblju u isporukama se očekuju i cjepiva drugih proizvođača koji imaju ili će imati odobrenje Europske agencije za lijekove.
 
Prioritetna skupina za primanje prvih cjepiva koje stignu u FBiH su zdravstveni djelatnici i štićenici, kao i osoblje domova za zbrinjavanje starijih osoba. Federacija BiH je opredijeljena za primjenu kvalitetnih i sigurnih cjepiva koja su dobila odobrenje za upotrebu od strane najviših regulatornih tijela za lijekove u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva zdravstva.
 
 
artinfo.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17