ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Prvi potpisi Memoranduma

IMG 20201121 WA0010
VTK BiH potpisala Memorandume o razumijevanja s Udruženjem turskih industrijalaca i poduzetnika te Unijom gospodarskih komora Turske

Po prvi put od svojega postojanja, Vanjskotrgovinska komora BiH, organizacija koja je servis gospodarstvenicima, posebice izvoznicima, potpisala je Memomorandume o razumijevanju koji našim gospodarstvenicima osiguravaju mogućnost aktivnije suradnje s gospodarstvenicima Republike Turske te otvaraju perspektivu povećanja izvoza na tržište ove zemlje. Za radnog posjeta Istanbulu dr. sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik VTK BiH potpisao je Memorandume o razumijevanju s Unijom gospodarskih komora Turske (TOBB) te Udruženjem neovisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSAID).

Po riječima predsjednika VTK BiH, potpisani Memorandumi otvaraju brojne mogućnosti poboljšanja vanskotrgovinske razmjene naše zemlje s Turskom ali i aktivniji izlalazak naših gospodarstvenika na tržište Republike Turske. „Vanjskotrgovinska razmjena BiH i Turske trenutačno je daleko ispod onoga što bi mogla biti. Mi danas na tržištu BiH imamo daleko više turskih proizvoda, nego što je naših u Turskoj. Svijetal primjer svakako je izvoz mesa i mlijeka zahvaljujući kojemu agro sektor i u ovom vremenu epidemije koronavirusa bilježi daleko pozitivne trendove u odnosu na ostale sektore.

IMG 20201121 WA0000 

Za izvoz mesa i mlijeka u Tursku izborilo se Ministastvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a VTK BiH kao servis gospodarstvenicima i izvoznicima sklapanjem Memoranduma s Udruženjem neovisnih industrijalaca i poduzetnika Turske otvara mogućnost izlaska i industrijskih te brojnih drugih proizvoda na tursko tržište. Sve naše proizvođačr koji žele izvoziti u Tursku, zahvaljujući potpisanom Memorandumu izravno ćemo povezati s MUSAID-om“, pojasnio je Vuković koji naglašava da o nama ovisi koliko ćemo i u kojoj mjeri iskoristiti potpisane dokumente o suradnji s Unijom gospodarskih komora i Udruženje industrijalaca i poduzetnika Turske.

„Mi smo kao Komora i ovog puta pokazali da smo servis gospodarstvenicima, kojima i dalje stojima na raspolaganju ukoliko prepoznaju mogućnosti otvorene sklapanjem sporazuma s TOBB-om i MUSAID-om“, zaključuje predsjednik VTK BiH dr. sc. Vjekoslav Vuković.

IMG 20201121 WA0009

Za boravka u Istanbulu, Vuković je s čelnicima Unije gospodarskih komora Turske (TOBB) razgovarao o mogućnosti unaprijeđenja postojeće suradnje kao i područjima zajedničkog djelovanja u Balkanskoj uniji komora. Tijekom sastanaka s predstavnicima Udruženja neovisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSAID), istaknuta je uloga VTK BiH kao značajnog partnera u povezivanju tvrtki i unaprijeđenju ekonomskih odnosa između BiH i Republike Turske.

Radni posjet Istanbulu Vuković je završio obilaskom sajma MUSAID Expo.

 

A.P.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17