ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sjednica Sabora ŽSB

korona kvasina sabor

Foto: Arhiv

 

 

Danas je u Travniku pod predsjedanjem Josipa Kvasine, predsjedatelja Sabora Županije Središnja Bosna, održana 14. sjednica ovog tijela. Na dnevnom redu našle su se četiri točke dnevnog reda, od kojih je svakako najaktualnija ona koja se tiče lova na području Županije Središnja Bosna.
Na samom početku sjednice ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Anto Matić iznio je nazočnima Informaciju Kriznog stožera Županije Središnja Bosna o epidemiološkom stanju na području Županije Središnja Bosna s posebnim osvrtom na stanje u osnovnim i srednjim školama.

 

Nadalje, danas su zastupnice i zastupnici jednoglasno usvojili Prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području Županije Središnja Bosna. Usvajanjem ove odluke implementira se Zakon o lovstvu na području Županije Središnja Bosna koji je usvojen još 2006. godine.

U izjavi za medije, predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a BiH, kazala je kako je resorno ministarstvo do prije dvije godine izdavalo Privremenu dozvolu za lovljenje.

„S obzirom na to da nije postojala dalja mogućnost izdavanja Dozvola odnosno Privremenih dozvola za lovljenje, lovačke udruge su imale zadatak da se dogovore na koji način dalje da rade u okviru općinskih granica. To dogovaranje trajalo je gotovo dvije godine, a lov je tijekom tog vremena bio zabranjen.“, kazala je zastupnica Džambas istaknuvši:
„Osam općina konačno je postiglo dogovor da na području svake općine koje imaju dvije ili više lovačkih udruga, formiraju Asocijaciju udruga s propisanim načinom organiziranja i rada. Tri općine (Općina Novi Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje i Travnik) nisu postigle dogovor te i dalje imaju zabranu lova. Ovom Odlukom o osnivanju lovišta, ove tri općine moći će se pridružiti ostalima, naravno onda kada postignu dogovor. Ova Odluka je donesena na osnovu dogovora s lovačkim udrugama, tako da se ova oblast vratila u zakonske okvire, što znači da se osigurava kontinuirano gospodarenje lovištima, a sve sukladno Zakonu o lovstvu na području ŽSB“.

U nastavku sjednice Izvješće o financijskoj reviziji Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila za 2019. godinu dobilo je pozitivno mišljenje te je usvojeno jednoglasno od strane saborskih zastupnica i zastupnika.

Nastavak sjednice odnosno iduća sjednica Sabora ŽSB bit će održana idući ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, u Travniku.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17