ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
PREREZAO VRAT UČITELJU

franc policija mediji napad

Mladić star 18 godina rođen u Moskvi, a porijeklom iz Čečenije profesoru je glavu odrubio nasred ulice. Predsjednik Macron je to djelo okarakterizirao kao islamistički terorizam.

Francuska agencija AFP je objavila da iz izvora u pravosuđu ima informacije kako je ubojica profesora povijesti u okolici Pariza porijeklom iz Čečenije te da je policija vezano uz ubojstvo uhitila još petero ljudi.

Mladić star 18 godina ubio je profesora tako što mu je prerezao vrat i odrubio glavu nasred ulice, nedaleko od svoje škole Bois d'Aulne u Conflans-Saint-Honorine, 30 kilometra od središta Pariza. Policija je izvijestila da su policajci napadača ubili blizu mjesta zločina. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u petak kasno navečer da je ubojstvo učitelja u predgrađu Pariza bilo 'islamistički teroristički napad'. 

- Naš sugrađanin je bezobzirno napadnut, on je žrtva islamističkog napada. Oni neće pobijediti. Mi ćemo djelovati, brzo i snažno. Možete biti sigurni da sam odlučan - rekao je Macron prilikom posjete mjestu ubojstva. 

Pretpostavlja se da je motiv za ubojstvo to što je profesor na satu prilikom diskusije o pravu na slobodno mišljenje i izražavanje svojim učenicima nedavno pokazivao karikature proroka Muhameda. 

Ubojstvo se dogodilo pet godina nakon masakra u redakciji satiričnog časopisa Charlie Hebdo koji se također dogodio zbog karikatura proroka Muhameda. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17