ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Dom naroda PFBIH

tomo zdenka dn

Usvojenim odlukama omogućena realizacija brojnih infrastrukturnih projekata

               Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, danas je završena 7. redovita sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Izaslanici su u formi nacrta usvojili  Zakon o provođenju odluka sudova, uz zaključak kako može poslužiti kao dobar temelj za izradu prijedloga zakona koji će osigurati jasne mehanizme za provedbu odluka sudova te na taj način doprinijeti jačanju vladavine prava u BiH. Izaslanici nisu prihvatili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu u Federaciji BiH. Potporu u Domu naroda dobio je Financijski plan zavoda za transfuzijsku medicinu u Federaciji BiH za 2020. godinu.

Izaslanici su prihvatili i nekoliko odluka o kreditnom zaduženju kojim je omogućen nastavak brojnih infrastrukturnih projekata u Federaciji BiH, među ostalim i za Projekt   izgradnje središnjeg dijela Koridora Vc. Odobrenim kreditnim zaduženjem kod Europske investicijske banke u iznosu od 140 milijuna eura gradit će se dionice Poprikuša – Nemila te Tarčin-Ivan. Radi se o dvije nepovezane dionice Paneuropske autoceste na Koridoru Vc koji povezuje Mađarsku i Istočnu Hrvatsku s BiH i Jadranskim morem. Izgradnjom dionice Poprikuša- Nemila Općina Žepče bit će povezana s Koridorom Vc. Izgradnjom dionice Tarčin- Ivan Federacija BiH će dobiti novih 6,9 km autoceste, a na njoj i dva mosta duljine oko 1,1 km, tunel Ivan u duljini 1,8 km, odmorište u središnjem dijelu BiH te  privremeni priključak na magistralnu cestu M 17. Izgradnja navedene dionice skratit će put na jednom od najprometnijih putnih pravaca u BiH, Sarajevo- Mostar. Izaslanici su danas prihvatili i Odluku  zaduženju s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoju u iznosu od 7,1 milijun eura za dodatno financiranje Projekta registracije nekretnina vrijednog 20 milijuna eura. Cilj projekta je dodatno unaprijediti kvalitetu usluga registracije nekretnina osiguranjem točnih, ažurnih, usuglašenih i dostupnih podataka o nekretninama koji će jamčiti pravnu sigurnost u prometu nekretninama u Federaciji BiH.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH jednoglasno je usvojio Zaključak kojim je Vladi Federacije BiH naloženo da svojim agencijama i zavodima  naredi da u roku od 30 dana dostavljaju odgovore na upućena izaslanička pitanja i inicijative. „Ovakvim odnosom  oni kojima su upućena izaslanička pitanja i inicijative, pokazuju nedostatak poštovanja prema ovom domu  i to se mora promijeniti. Prilikom izmjene Poslovnika o radu Doma naroda posebno ćemo povesti računa o ovom pitanju, a dotad je ovaj Zaključak koji je danas pred vama, način da ubrzamo dostavu odgovora na naša pitanja i inicijative“, zaključio je raspravu po ovom pitanju predsjedatelj Doma naroda Parlamenta F BiH Tomislav Martinović.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17