ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
GOSPODARSKI KORAK NAPRIJED
travnik banka
 
- Predstavnici Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) i Razvojne banke Federacije BiH na sastanku u Travniku razgovarali su o financijskom i gospodarskom interesu ove županije i banke, te zaključili da Razvojna banka treba da proširi kapacitete i na područje SBŽ uz otvaranje organizacijske jedinice.
 
Sastanak je održan u sjedištu Vlade, a sudjelovali su premijer SBŽ Tahir Lendo, ministrica financija Mirjana Plavčić, ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, te vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH Semir Fejzić i v.d. izvršnog direktora Dalibor Milinković.
 
Fejzić je kazao da je sastanak bio prilika da se razmijene informacije, planovi i aktivnosti koje će biti realizirani u suradnji s Vladom SBŽ-a.
 
- Dosad smo imali solidnu suradnju koju sada želimo da unaprijedimo na način da kao banka budemo dostupniji SBŽ-u kroz otvaranje jedne organizacijske jedinice u vidu poslovnice, ali i da s Vladom SBŽ kreiramo druge pozitivne ekonomske politike koje će unaprijediti poslovni ambijent, infrastrukturu, te omogućiti otvaranje novih proizvodnih pogona i radnih mjesta - kazao je Fejzić.
 
Naglasio je da su dobili veliku podršku županijskog premijera i njegovih suradnika i da će ono što su dogovorili operacionalizirati i vjerovatno u prvom kvartalu naredne godine imati poslovnicu u Travniku.
 
Fejzić je također iskazao namjeru i za otvaranje poslovnica u Zapadno-hercegovačkoj i Bosanskopodrinjskoj županiji. Premijer SBŽ-a Tahir Lendo naglasio je značaj razvoja saradnje Razvojne banke FBiH, javnog i realnog sektora.
 
- Dobili smo jednu inicijativu i mi svojim zahtjevom, koji smo uputili prema ovoj našoj važnoj financijskoj instituciji, stvaramo novi ambijent u SBŽ-u u interesu dalje poslovne suradnje. Obećano nam je da će se inicijativa konkretizirati u formi otvaranja jedne poslovnice koja će doprinijeti unapređenju poslovne suradnje između Razvojne banke, našeg realnog sektora i javnog sektora u smislu skrećenja procedura, brže obrade informacija i svega onoga što se tiče poslovnog svijeta - izjavio je Lendo.
 
Izrazio je pohvale na račun operativnije uprave Razvojne banke koja je dala šansu tom kantonu da koristi sve ono što je ponuda ove banke.
Razvojna banke Federacije BiH je financijska institucija čija je zadaća provođenje ekonomske politike Vlade Federacije BiH radi gospodarskog razvoja i zapošljavanja kroz stimulativno kreditiranje koje podrazumjeva razvojne, stimulativne i diferencirane kamatne stope koje su niže od tržišnih kamatnih stopa.
 
Osnivanje Razvojne banke FBiH pored već postojećeg komercijalnog bankarstva, postalo je imperativ na putu ka bržem i racionalnijem ekonomskom opravku i razvoju Federacije BiH.
 
Notra.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17