ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Dodik nakon sastanka s Milanovićem

zg-dodik.png

 

Milorad Dodik stigao je u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH, objavio je u srijedu Ured hrvatskog predsjednika ističući da se radi o široj inicijativi Zorana Milanovića za obnovu dijaloga o budućnosti BiH. Bošnjački predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić kritizirali su ih što primaju Dodika, tvrdeći da on dovodi u pitanje opstanak države BIH.

Dodik je izjavu dao za RTL Danas.

"Ja sam izabrani član predsjedništva iz RS-a. Bilo mi je zadovoljstvo da imam priliku razgovarati s premijerom i predsjednikom RH. Upozorio sam na činjenicu da je devastiran Daytonski sporazum od strane međunarodnog faktora. Naravno, teme su bile i gospodarska suradnja kao izgradnja mosta u Gradišci, a kuće Hrvata neće se rušiti. Kada smo planirali gradnju autoceste, imali smo jednu trasu, ali intervencijom hrvatske zajednice promijenili smo trasu, a to imamo namjeru učiniti i na ovoj ruti koju gradimo od Banja Luke. Nitko to ne radi ništa namjerno", prenosi portal Dnevnik.ba.

Što Milanović traži o Daytonu te na kakvom je tragu rješenja, Dodik je rekao:

"Hrvatska je sa Srbijom potpisala opći i okvirni sporazum i nekakva Alijina BiH, koja nije bila ni priznata. Hrvatska je jamac Daytonskog sporazuma. Dužnost Hrvatske je da štititi Daytonski sporazum. Dosta toga je promijenjeno, najviše na štetu Hrvata, ali i nas Srba. Milanović se samo htio upoznati s načinom na koji bi mi riješili problem. Prije svega važno je da se poštuje konstitutivnost i prava zajamčena Ustavom. Ne smije dolaziti do situacije da Bošnjaci Hrvatima biraju predsjednika, Željko Komšić provodi bošnjačku politiku."

O odvajanju RS-a od BiH

"Ja se primarno zalažem za mir, a ako nema dogovora, zašto ćemo tu. U Sarajevu nas smatraju agresorima, kako ja u Banjoj Luci mogu biti agresor u Sarajevu?", postavio je pitanje Dodik.

O tome koliko je realno očekivati odcjepljenje, rekao je:

"Realno-nerealno, 25 godina se gradi jedan hibrid koji je neuspješan. Ono što ne funkcionira u BiH nije kriv domaći, nego međunarodni faktor", rekao je Dodik. 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17