ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Martinović i Tadić poslali odgovor Izetbegoviću

tomo martinovc hdz rtv

-Iako je pandemija koronavirusa Covid-19 još uvijek u punom jeku, i posljednje maske na bošnjačkoj političkoj sceni su pale. Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako će ukoliko bude morao birati između  Komšića, kao simbola gaženja prava hrvatskog naroda, i  ravnopravnosti Hrvata,  izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke u BiH. SDA i Bakir Izetbegović, sad je već svima jasno,  otvoreno iskazuju opredjeljenost ka politici raspada BiH  kao zajednice tri jednakopravna naroda. Mi izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH želimo jasno poručiti da svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH. Birati između prava jednog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića  je nedopustivo i vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja – poručili su danas hrvatski izaslanici u Domu naroda Federacije BIH.

-Želimo jasno poručiti Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH. O njoj će odlučiti sami Hrvati. Njegove izjave da će gazeći načela legitimnog predstavljanja i spuštanja slučaja Komšić na sve razine, izgraditi „normalnu državu”, identične su namjerama koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća pokušao realizirati Slobodan Milošević u svojoj poznatoj ‘antibirokratskoj jogurt revoluciji’. Pitanje lažne ‘političke identifikacije’ i lažni ‘patriotizam’ Izetbegovića je ovakvim izjavama napokon doživio svoj kraj. Ne bori se on za Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu slobodnu i bogatu državu, već nekakvu ‘Bosnu’ ugnjetavanih, poniženih i siromašnih – naveli su izaslanici.

Na ovu temu za RTV Herceg Bosne govore predsjedavajući Doma naroda FBiH Tomislav Martinović i predsjednik Kluba hrvatskim izaslanika u Domu naroda FBiH Ivo Tadić.

Pogledajte što su  rekli

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17