ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
MASKE NA BOŠNJAČKOJ POLITIČKOJ SCENI SU PALE

klub h dn fbih

Izetbegovićeve prijetnje ukidanju mehanizma legitimnog predstavljanja otvorena su agresija  na BiH

Iako je pandemija koronavirusa Covid-19 još uvijek u punom jeku, i posljednje maske na bošnjačkoj političkoj sceni su pale. Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako će ukoliko bude morao birati između  Komšića, kao simbola gaženja prava hrvatskog naroda, i  ravnopravnosti Hrvata,  izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke u BiH.

SDA i Bakir Izetbegović, sad je već svima jasno,  otvoreno iskazuju opredjeljenost ka politici raspada BiH  kao zajednice tri jednakopravna naroda.

Mi izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH želimo jasno poručiti da svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH. Birati između prava jednog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića  je nedopustivo i vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja. 

Želimo jasno poručiti Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH. O njoj će odlučiti sami Hrvati. 

Njegove izjave da će gazeći načela legitimnog predstavljanja i spuštanja slučaja Komšić na sve razine, izgraditi „normalnu državu", identične su namjerama koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća pokušao realizirati  Slobodan Milošević u svojoj poznatoj "antibirokratskoj jogurt revoluciji".  Pitanje  lažne "političke identifikacije" i lažni "patriotizam" Izetbegovića  je ovakvim izjavama  napokon doživio svoj kraj. Ne bori se on za Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu slobodnu i bogatu državu, već nekakvu "Bosnu" ugnjetavanih, poniženih i siromašnih. 

Pozivamo  međunarodne predstavnike u BiH, prije svih predstavnike institucija Europske unije, da se javno očituju i zaustave otvorenu političku agresiju na BiH koju provodi Bakir Izetbegović, te tako pomognu u izgradnji BiH kao države jednakopravnih naroda i građana koji će uživati sva prava, slobode i živjeti životom dostojnim  slobodnih i sretnih  ljudi, stoji u priopćenju izaslanika Kluba Hrvata u DN Parlamenta FBiH iz reda HDZ-a BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17