ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Koronavirus

nacelnici maske ksb

Danas je u zgradi Vlade KSB održan sastanak na kojem su prisustvovali premijer Tahir Lendo te predsjednik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ministar Anto Matić. Sastanku su također prisustvovali i direktor Zavoda za javno zdravstvo KSB Sead Karakaš i glavni kantonalni inspektor Ministarstva zdravstva i socijalne politike Husein Kadrić, kao i općinski načelnici općina s područja Kantona.

Na sastanku se razgovaralo o „Trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području KSB– provođenju mjera i naredbi u vezi s borbom protiv koronavirusa (COVID-19). Premijer je upoznao sve općinske načelnike s tim da su zbog loše epidemiološke situacije u Kantonu pozvani svi općinski načelnici općina s područja Kantona kako bi dobili informacije i mogli djelovati s obzirom na to da su direktni izvršitelji i nositelji određenih akata i naredbi koje donesu Federalni i Kantonalni stožer.

Karakaš je informirao općinske načelnike da situacija u Kantonu ima loš trend, odnosno da svaki dan evidentiraju više oboljelih. Trenutna situacija predstavlja veliki problem kada je zdravstveni sustav u pitanju. U ovom trenutku Kanton ima 34 smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, a 28 smrtnih slučajeva je u samo posljednjih pet tjedana.
Direktor je naglasio da se ovaj ljetni period trebao iskoristiti da se takav trend promijeni kako bi se stvorili bolji uvjeti za ulazak djece u školu i sve ono što nas očekuje na jesen, kada će nam se, uz ovu situaciju, pojaviti i sezonska gripa, što će sigurno početi praviti dodatne probleme.
U otvorenom razgovoru prisutnih na sastanku u povodu loše epidemiološke situacije, naglašeno je da su žarišta zaraze uzrokovana nepoštivanjem naredbi i propisanih mjera, odnosno nenošenjem maski, nepoštivanjem distance na otvorenim prostorima i u zatvorenom prostoru, kao što su to propisali nadležni.

2.jpg

 

Na sastanku su doneseni i zaključci nakon razmatranja trenutne epidemiološke situacije te je zaključeno:
• općinski načelnici iz svoje nadležnosti pomoći će domovima zdravlja, u smislu daljnjeg praćenja i opremanja potrebnom opremom za normalan rad, u granicama mogućnosti;
• općinski stožeri, zbog interesa općinskih načelnika, žele sudjelovati u saniranju i poboljšanju stanja epidemiološke situacije;
• Krizni stožer Ministarstva zdravstva izradit će informacijski sustav za obavještavanje o trenutnoj situaciji na području Kantona zbog praćenja i obavještavanja općinskih načelnika;
• svi inspekcijski organi nastavit će na terenu pojačanu kontrolu provođenja mjera i propisanih naredbi;
• svi, na svom nivou, reagirat će i obaviti razgovore s vjerskim institucijama o provođenju propisanih mjera i naredbi;
• inspekcije Ministarstva gospodarstva, sanitarna inspekcija u saradnji s MUP-om, pojačat će mjere kontrole zbog nepoštivanja propisanih mjera i naredbi te radnog vremena iza 23 sata.
• posebno će se pratiti stanje u obrazovanju nakon početka nastave.
Sa sastanka je upućen i apel svim građanima Kantona da se ponašaju odgovorno i da se strogo pridržavaju pojačanih higijensko-epidemioloških mjera koje su izdale nadležne institucije kako bismo zaštitili sebe, svoje obitelji i najugroženije kategorije stanovništva, stoji u priopćenju Vlade.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17