ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Košarac u Visokom

kosarac tvornica visoko

Tekst: Muhamed Hadžibegić, Foto FENA/Jasmin Hasečić

 Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je danas da nije zadovoljan sadašnjim stanjem u trgovačkim centrima kada je u pitanju zastupljenost bh. proizvoda na njihovim policama.

Nakon obilaska farme kompanije Suša Komerc kod Visokog, Košarac je naveo da nije sretan što BiH ima potpisane neke međunarodne ugovore koji nas obavezuju na otvoreno tržište, te da je predan da apsorbuje sve probleme naših proizvođača i prerađivača kako bi se njihovi proizvodi našli na policama trgovačkih lanaca.

Pojasnio je da je činjanica da imamo jednu vrstu ograničavajućih elemenata kad su u pitanju utjecaji međunarodnih krugova i da je to nemoguće uraditi normativno određivanjem minimalnog procenta domaćih proizvoda na policama, ali da kroz otvoreni dijalog sa proizvođačima, prerađivačima i trgovačkim centrima moramo naći rješenje.

- Čestitam na predanosti kompaniji Suša Komerc koja sublimira sve što smatram dobrim praksama, poput primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade. Ovakvim poljoprivrednim potrošačima institucije trebaju biti na usluzi, da zajedno kreiraju buduća rješenja - istakao je Košarac.

Vlasnik kompanije Osman Suša rekao je da treba raditi na zaštiti domaće proizvodnje i da bi bilo idealno zakonski odrediti da u trgovačkim centrima mora biti minimalno 50 ili bar 30 posto bh. proizvoda.

Dodao je da je potrebno provoditi i marketinške kampanje radi podizanja svijesti građana o potrebi kupovine domaćih proizvoda.

Suša Komerc je obiteljska kompanija koja se bavi uzgojem životinja i proizvodnjom mlijeka.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17