× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

eko-povrce-donji-vakufNevjerojatan primjer iz Donjeg Vakufa

eko-povrce-donji-vakuf

Donji Vakuf, jedna od 12 općina Srednjobosanske županije, proslavila se nakon što je poduzeće "ESOF" (Eco Sustainable Organic Food) njemačkim partnerima petnaest godina unaprijed prodalo baš svu hranu koju će u tom razdoblju proizvesti.

Bio Agrar International iz Njemačke dalje će povrće – s oznakom organsko – distribuirati na police supermarketa diljem Njemačke, Engleske i Francuske.

Mr. Enver Avdić, ekonomist po struci i suvlasnik firme, tvrdi da to nije glavna vijest, jer, kaže, potrebe su za organski proizvedenom hranom tolike da to uopće i nije neki problem.

Da sad svu raspoloživu zemlju u Bosni pretvorite u plastenik do plastenika i krenete s proizvodnjom ekološke hrane, mi ne bismo na svjetskom tržištu hrane zadovoljili potrebe koliko je jedno zrno pijeska u pustinji. Potražnja za eko hranom je nevjerojatna, i svakim novim danom sve više raste, pa neće proći puno da će omjer konvencionalno proizvedene hrane i ove ekološke biti pola – pola. Zamislite Bosnu u kojoj se na svakom pedlju proizvodi zdravo povrće i Hercegovinu u kojoj se uzgaja takvo voće. S investicijom od sto milijuna eura u proizvodnju eko hrane, mi bismo krenuli naprijed, a nema razloga da već sutra to netko ne napravi i europsko tržište preplavi hranom ekstra kvalitete, kazao je Avdić za Slobodnu Dalmaciju.

Skupi certifikati, iza kojih stoje mahom njemačke kompanije, može dobiti samo povrće koje se uzgaja na strogo propisani način i zalijeva isključivo pitkom vodom.

Inspekcije u svakom trenutku mogu doći u kontrolu, i to stalno čine, a magistar Avdić drži da je to najbolje što im se može dogoditi.

(artinfo.ba/ap)

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

eko-povrce-donji-vakufNevjerojatan primjer iz Donjeg Vakufa

eko-povrce-donji-vakuf

Donji Vakuf, jedna od 12 općina Srednjobosanske županije, proslavila se nakon što je poduzeće "ESOF" (Eco Sustainable Organic Food) njemačkim partnerima petnaest godina unaprijed prodalo baš svu hranu koju će u tom razdoblju proizvesti.

Bio Agrar International iz Njemačke dalje će povrće – s oznakom organsko – distribuirati na police supermarketa diljem Njemačke, Engleske i Francuske.

Mr. Enver Avdić, ekonomist po struci i suvlasnik firme, tvrdi da to nije glavna vijest, jer, kaže, potrebe su za organski proizvedenom hranom tolike da to uopće i nije neki problem.

Da sad svu raspoloživu zemlju u Bosni pretvorite u plastenik do plastenika i krenete s proizvodnjom ekološke hrane, mi ne bismo na svjetskom tržištu hrane zadovoljili potrebe koliko je jedno zrno pijeska u pustinji. Potražnja za eko hranom je nevjerojatna, i svakim novim danom sve više raste, pa neće proći puno da će omjer konvencionalno proizvedene hrane i ove ekološke biti pola – pola. Zamislite Bosnu u kojoj se na svakom pedlju proizvodi zdravo povrće i Hercegovinu u kojoj se uzgaja takvo voće. S investicijom od sto milijuna eura u proizvodnju eko hrane, mi bismo krenuli naprijed, a nema razloga da već sutra to netko ne napravi i europsko tržište preplavi hranom ekstra kvalitete, kazao je Avdić za Slobodnu Dalmaciju.

Skupi certifikati, iza kojih stoje mahom njemačke kompanije, može dobiti samo povrće koje se uzgaja na strogo propisani način i zalijeva isključivo pitkom vodom.

Inspekcije u svakom trenutku mogu doći u kontrolu, i to stalno čine, a magistar Avdić drži da je to najbolje što im se može dogoditi.

(artinfo.ba/ap)

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više