ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Središnja Bosna

hrnjic djapo

Ministar gospodarstva, Nisvet Hrnjić, danas se u Sarajevu susreo sa ministricom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Editom Đapo, sa kojom je razgovarao o turističko ugostiteljskim potencijalima KSB (smještajnim kapacitetima, ski centrima, kulturno povijesnom i prirodnom nasljeđu).
Glavna tema razgovora bile su posljedice koje je u segmentu turizma i ugostiteljstva izazvala pandemija Covid-19. Tokom razgovora je zaključeno je da je to mozda i najosjetljivija djelatnost u segmentu gospodarstva. Naglašeno je da je sektor turizma i ugostiteljstva pretrpio velike štete koje su vidljive u padu poslovanja preko 80% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ministar Hrnjić upoznao je ministricu Đapo s činjenicom da je Ministarstvo do sada provelo četiri javna poziva o dodjeli sredstava segmentu gospoadrstva Srednjobosanskog kantona u okviru kojih je data podrška i segmentu ugostiteljstva i turizma.
Obavijestio je ministricu Đapo o donošenju Zakona o turističkim zajednicama i početku njegove primjene u KSB, kao i da je usvojen nacrt Zakona o skijalištima, te da je Ministarstvo za isti obavilo javne rasprave i pripremilo prijedlog Zakona. Tokom razgovora naglašena je važnost donošenja federalnog Zakona o turizmu i zakona iz oblasti ugostiteljstva.

Ministar Hrnjić je istakao da je pred nama zimska turistička sezona, da Ministarstvo vrši pripreme u tom smislu i pozvao Federalno ministarstvo okoliša i turizma da podrži nastojanja ovog ministarstva za što uspješniju zimsku sezonu. Poseban naglasak dao je promociji zimskih turističkih potencijala Kantona, potencijalnim turistima i posjetiteljima iz okolnih zemalja i šire.
Ministrica Đapo je najavila poseban vid podrške sektoru ugostiteljstva i turizma koji će se implementirati do kraja ove godine. Ministar Hrnjić se zahvalio na prijemu i pozvao na održavanje stalnog kontakta ministarstava u cilju koordiniranja što bolje podrške ovoj grani gospodarstva, stoji u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17