ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Današnji hitni sastanak

 

novalic-sastanak-oko-korone.jpeg

 

Došli smo do granice zdravstvenog sustava, kazao je premijer FBiH Fadil Novalić na pres-konferenciji nakon sastanka s predsjedateljima oba doma Parlamenta FBiH, premijerima županija, te čelnicima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite o aktualnoj situaciji i poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-a-19.

- Mjere prirodne nesreće bile su na snazi 2,5 mjeseca i nakon toga imali 87 aktivnih slučajeva koronavirusa. Nakon toga smo imali konstantaciju da će ljeto oslabiti koronavirus. Do danas imamo 8 puta više zaraženih, umrlih je 201, to govori da ponovno imamo problem. Od najboljih smo postali najugroženiji, bili smo lider u prva dva i pol mjeseca. Dogodilo se smrzavanje ekonomije i nismo sebi mogli dozvoliti da se ide po tom principu, ali nismo ih popustili do te mjere da imamo ovakav rezulat, rekao je Novalić, prenosi Avaz. 

- Županije se moraju uključiti u ovo pitanje, a jedan dio će Federacija. Mi ćemo preuzeti PR da idemo prema medijima da ponovno skrenemo pažnju da se radi o opasnoj bolesti. Imali smo slučaj rodilje i da nisu više važne godine. Rafinirat ćemo postojeće mjere, pojasnit ćemo ih kako bi pomogli županijama da donose odluke. Uspostavit ćemo jednu bazu podataka. Preradit ćemo svoje mjere - pojasnio je Novalić.

Zamjenik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez ovom prilikom kazao je kako je sastanak bio konstruktivan.

- Željeli smo ukazati kako je trenutno stanje prilično teško. Željeli smo razmijeniti podatke s čelnim ljudima županija. Identificirali smo neke probleme koje imamo. Također pozvali smo ih da prate provođenje mjera koje su donesene s razine FBiH i donesu dodatne mjere. Već su neke županije donosile same mjere, rekao je Čerkez. Dodao je kako je važno angažiranje svih, a posebno inspekcijskih službi. 

Istaknuo je i kako "ovo više nije kriza i da danas živimo s virusom". 

- Moramo naučiti štiti i sebe i druge. Očekujemo veću koordinaciju i bolje provođenje mjera, ali i nadzor nad provođenjem – naglasio je Čerkez.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je kako smo svi svjesni da se nalazimo u nepovoljnoj situaciji.

- Znamo da su sve oči uprte u inspekciju, a znamo da se neće ići s restriktivnijim mjerama. Dajemo do znanja kakve su mjere i na koga se odnose i koje su posljedice ukoliko se one ne primijenjuju. Inspekcijski organi će u narednom razdobljzu pojačano raditi – naglasio je Ajdinović, prenosi vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17