ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Tema COVID-19
 
novalić-sastanak-702x336.jpg
 
 
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.
 
 
Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja Covida – 19. Konstatirano je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.
Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama županija, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprječavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom. Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera, piše Fena.
 
 
Stoga je premijer Novalić za ponedjeljak sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset županija u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.
Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19 – saoopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17