ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

nakic milanovic

I dan uoči glavne proslave u Kninu je svečano. Predsjednik Zoran Milanović priredio je prijem za ratne zapovjednike koje je i odlikovao na kninskoj tvrđavi. Uoči odlikovanja, govor, dok je nad tvrđavom padala jaka kiša, održao je umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina.

"Sretan sam što smo svi zajedno u Kninu. Ovdje na ovoj tvrđavi kralja Zvonimira. U predvečerje velike obljetnice koja nas svake godine vraća u ono vrijeme i podsjeća na sve naše ljude", počeo je govor Ante Gotovina i pozdravio sve prisutne.

"Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno", poručio je Gotovina i zahvalio institucijama hrvatske države, ali i predsjedniku na odlikovanjima.

"Dragi moji prijatelji. Svojom hrabrošću i nesebičnim zauzimanjem za domovinu u ono, za naš narod, sudbonosno vrijeme, zajedništom svim nas izgradili smo hrvatsku vojsku spremnu i sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir", rekao je Gotovina.

"Čestitam vam na zasluženim odličjima, na visokim državnim priznanjima. Želim vam ugodnu večer. Vidimo se ujutro, na Dan pobjede, branitelja i domovinske zahvalnosti", najavio je general.

Milanović: "Ova odlikovanja su naš dug časti"
Nakon njega je govorio predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović.

Rekao je da je bilo pokušaja da se hrvatski obrambeni rat prikaže kao zločinački.

"Velika je stvar što će vjerujem sutra, u ove dane okupljanja, naše društvo biti šire. 25 godina nakon rata, moja je čast da odlikujem i hrvatske postrojbe iz BiH. To je naš dug časti", rekao je.

"Danas, 25 godina kasnije, tu smo. Gledamo natrag, ali prije svega gledamo naprijed. Ono šta sa dubokim ljudskim uvjerenjam mogu reći, da su ratovi gotovi. I da je te ratove Hrvatska dobila", rekao je Milanović.

Nakon toga je dodijelio odličja. Predsjednik je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

 

mijo-jelic-milanovic.jpg

sopta-milanovic.jpg

nakic-milanovic-knin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17